Kilátó

Átadták a Tisza-tó legújabb, vízről megközelíthető kilátóját

Tiszavalktól néhány száz méterre áll a legújabb kilátó, aminek a tetejéről a Tisza-tavi madárrezervátum egy részét is belátni.

A tiszavalki Szivárvány Kikötőből körülbelül 800 méterre lehet megközelíteni a 12 méter magas kilátót, aminek az építése még tavasszal kezdődött meg. A kétszintes kilátó tetejéről az Apota nevű területet, valamint a Liliomos-öblöt lehet belátni és akinek szerencséje van, annak a madárrezervátum legcsodásabb madarai is megmutatják magukat.

A kilátót a nyár, de nem a Tisza-tavi szezon végére készült el: augusztus 19-én adták át és hivatalosan mostantól látogatható, noha korábban néhány vízitúrázó már felfedezte a nádas között.

A kilátóról Fodor László is készített videót:

A Tisza-tavi vízről megközelíthető kilátók

Az elmúlt két évben három vízről megközelíthető kilátó is épült a Tisza-tavon: a Bölömbika kilátót Sarud környékén, a Fattyúszerkő kilátót Poroszló környékén, míg a Küszvágó csér nevű kilátót Tiszafüred környékén lehet megtalálni.

2 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Discover more from I Love Tisza-tó

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading