Tisza-tó élmények Túracélpont

A Tisza-tó kilátói: a Bölömbika kilátó

A Bölömbika kilátót kizárólag vízi úton lehet megközelíteni, sőt a tetejére való feljutáshoz sem lépünk szárazföldre.

A Tisza-tó egyik kedvelt vízi úticélja a Bölömbika kilátó, amit 2021-ban adtak át. A kilátót a Békatutaj Egyesület építette az Aktív Magyaroszág támogatásával. A kilátó 9 méter magas és a környéket 6 méteres magasságban lehet pásztázni a legfelső emeletéről.

A Bölömbika kilátó. Fotó: Héja Milán

A Bölömbika kilátó megközelítése

A Ravasz-hátnál tavaly nyáron épült kilátót Újlőrincfalváról, vagy Sarudról, Poroszlóról lehet megközelíteni a legrövidebb úton. Ez egy hínárral benőtt, kevésbé forgalmas, ám annál csodálatosabb helyen áll.

Ehhez a kilátó alatt lehet kikötni, és egyből az első lépcsőfokra lépve felmenni a tetejéig, ahonnan a Kis-Tiszát, a Poroszlói- és a Sarudi-medencét lehet szemügyre venni.

47.6038376,20.6427483

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

Modern stílus, a természetbe tervezve

A kilátót Komáromi Tas építészmérnök tervezte modern, ám mégis a tájba illeszkedő stílusban. Olyan könnyed, átlátható szerkezetet álmodott meg, ami egyszerre lehet látható azok számára, akik keresik és láthatatlan azoknak, akik csak gyorsan átpásztázzák a környéket.

Mind a Ravasz-háton, mind pedig a Csapói Holt-Tiszán lévő alapja horganyzott acél, ami 3 és 4,5 méterre van a talajban, a felépítmény pedig vörösfenyőből készült.

3 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Discover more from I Love Tisza-tó

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading