fbpx
Tisza-tó élmények Túracélpont

A Tisza-tó kilátói: a Küszvágó csér kilátó

A Küszvágó csér kilátót kizárólag vízi úton lehet megközelíteni. A kilátó alatt lehet kikötni és onnan lehet felsétálni a tetejére.

A Tisza-tó egyik kedvelt vízi úticélja a Fattyúszerkő kilátó, amit 2021-ben adtak át. A kilátót a Békatutaj Egyesület építette az Aktív Magyaroszág támogatásával. A kilátó 9 méter magas és a környéket 6 méteres magasságban lehet pásztázni a legfelső emeletéről.

A Küszvágó csér kilátó megközelítése

A Szilas-foknál kell keresni a legújabb vízről megközelíthető kilátót, ami így már a harmadik ilyen a sorban.

A két másik társához hasonlóan ez is madárnevet kapott, a közelben fészkelő küszvágó csérek után nevezték el az Aktív Magyarország közönségszavazásán. Ám nemcsak az emberekre, hanem a madarakra is gondoltak, így költőhelyeket tettek ki a környéken fészkelő küszvágó csérek számra a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságával együttműködve.

A kétszintes, 9 méter magas, fából és acélból készült kilátóról a Borzanatot, a Lapos-morotvát és a Poroszlói-medencét lehet belátni.

47.609043,20.6772661

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

Modern stílus, a természetbe tervezve

A kilátót Komáromi Tas építészmérnök tervezte modern, ám mégis a tájba illeszkedő stílusban. Olyan könnyed, átlátható szerkezetet álmodott meg, ami egyszerre lehet látható azok számára, akik keresik és láthatatlan azoknak, akik csak gyorsan átpásztázzák a környéket.

Az alapja horganyzott acél, ami 3 és 4,5 méterre van a talajban, a felépítmény pedig vörösfenyőből készült.

Látogass el a Bölömbika és a Fattyúszerkő kilátóhoz is!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d