Tisza-tó élmények

Mennyibe kerül a strandolás a Tisza-tónál és mit kapunk a pénzünkért? Körkép

Körbekérdeztük a Tisza-tó 7 szabadvizű strandját, mennyiért lehet náluk fürdőzni és megmutatjuk azt is, milyen lehetőségekkel várják a betérőket.

Tiszafüredi Szabadvízi Strand

A tiszafüredi stand egyik leglátványosabb része a stégrendszer, míg a másik a felfújható vízijátszótér, amelyek megannyi mókának biztosítanak helyet. A stégrendszeren a vízből való be- és kijutást fürdőlétrák teszik lehetővé, illetve több napozóteraszt és napvitorlákat is kihelyeztek a vendégek számára. A kisgyermekes családok számára családi mosdót, baba-mama szobát és gyereköblöt is kialakítottak. Aki különféle sportjátékokat (tenisz, streetball, street workout) is szeretne kipróbálni, a multifunkciós sportpályán megteheti.

Napi jegyárak:
Felnőtt: 1100Ft
Diák/nyugdíjas 750Ft
6 éves kor alatt ingyenes.
Tiszafüredi Városkártáyval rendelkezők számára ingyenes a belépés.
Egy májusi megállapodásnak köszönhetően, aki jegyet vált a tiszafüredi strandra, az 20%-os kedvezménnyel tudja megvásárolni a Kenguru Parkba a belépőjegyét!

Tisza-tó Strand, Abádszalók

Az abádszalóki Tisza-tó Strand a hatalmas Abádszalóki-medence szélén található. Ahogy belépünk a kapun, minigolfpályát látunk magunk előtt, majd a közösségi tér és a büfésor fogad bennünket. Színpadja a kertmozinak vagy rendezvényeknek ad helyet a nyári estéken. Panorámás koktélbárja a gát tetején található.

Abádszalók hárompályás óriás csúszdával büszkélkedhet. Partja homokos, lassan mélyül, így a kisgyermekes családok is jól érezhetik magukat. A vízparton is számos élményben részesülhetnek a homokfoci-, strandröplabda- és strandkézilabda-pályán, de akár asztaliteniszezhetnek is. Játszóterén a gyermekek a fák árnyékában, napvitorlák alatt játszhatnak. Családbarát strandként minden egységben külön gyermekkínálatot találnak a kis vendégek. A vízi sportok kedvelői SUP-ozhatnak, jetskizhetnek vagy akár banánozhatnak is.

Az abádszalóki programnaptár hamarosan elkészül, erről is beszámolunk.

Napi jegyárak:
Felnőtt: 1500Ft
Diák/nyugdíjas: 1200Ft
6 év alatt, 70 év felett: ingyenes
Családi jegy (2 felnőtt + 2 diák): 5000Ft
Helyi lakos szezonbérlet (felnőtt): 5000Ft
Helyi lakos szezonbérlet (diák/nyugdíjas): 3000Ft
Kerékpárosoknak a strand nyitvatartása alatt 1 órát ingyenes belépés biztosított!
Minden nap 18:00-tól ingyenes a belépés, ekkortól a strand saját felelősségre használható!

Tisza-tavi Strand, Poroszló

Fotó: Poroszló szabadstrand Fb olal

A poroszlói strand a családok egyik kedvelt helye. A part lassan mélyül, így nem kell attól tartani, hogy néhány lépés után állig elmerülünk. A legkisebbeket szárazföldi játszótér és három vízi csúszda is várja. Családoknak és baráti társaságoknak is kellemes kikapcsolódást nyújtanak a bérelhető SUP-ok, kajakok, kenuk, amelyekkel bebarangolhatják a környéket, de sportolhatnak is a kézilabda-, röplabda-, focipályán. A strand melletti büfében éhes pocakunkat is teletömhetjük. Az infrastruktúra szempontjából is remek választás a poroszlói strand, hiszen tiszta a vizesblokkok, baba-mama szoba, zuhanyzók és női-férfi mosdó is várja a látogatókat.

Napi jegyárak:
Felnőtt: 1000Ft
Diák/nyugdíjas 500Ft
A poroszlóiak ingyenesen strandolhatnak.
Minden nap 18:00-tól ingyenes a belépés, ekkortól a strand saját felelősségre használható!

A strand június 17-én, szombaton nyit és augusztus 31-én zár.

Kalandpart Élménystrand, Sarud

Élményfalu Kalandpart

Az Élményfalu neve már egybeforrt Saruddal. Az itt található Kalandpart névre keresztelt strandon a vízi programok óriási tárházának lehetőségei közül választhatunk. Ha egy fejessel szeretnéd üdvözölni a tavat, akkor előbb hazánk legnagyobb Aquaglide vízijátszóterére kell beúsznod! A sarudi part is homokos és a családok számára megannyi programmal készül. A vízi sportok szerelmeseit az Ökoport Vízisport és Vízitúra Központ várja, ami lehetőséget biztosít szinte minden vízi sport kipróbálására, mint például a SUP-ozásra, kajakozásra, kenuzásra, motorcsónak-kölcsönzésre, vitorlázásra, és többek közt elektromos csónak, vízi robogó, dodzsem bérlésére is.
Az Élményfalu számos sportprogrammal vár a nyár folyamán, melyről a közösségi médiafelületükön lehet bővebben tájékozódni. A nyári estéket zenés színpadi programokkal teszik színesebbé.

Az Ebpart kutyastrand az embereknek szánt parttól elkerítve található, így a négylábúak is csobbanni tudnak a Tisza-tó hűsítő habjaiban.

Napi jegyárak:
Felnőtt strandbelépő napi: 1 800 Ft
Felnőtt heti bérlet: 6 000 Ft
17:00 után felnőtt strandbelépő: 1 200 Ft
Felnőtt szezon bérlet: 40 000 Ft
Gyermek/nyugd strandbelépő napi: 1 000 Ft
17:00 után gyer./ny strandbelépő: 500 Ft
Gyermek/nyugd heti bérlet: 3 500 Ft
Gyermek/nyugd szezon bérlet: 20 000 Ft
Családi strandbelépő db (2 felnőtt, 2 gyerek): 4 500 Ft

Ring-a-tó Strand, Kisköre

A vizes élmények nemcsak a Tisza-tó füves parttal rendelkező strandjában merülnek ki Kiskörén, a Ring-a-tó strandon: felfújható vízi játszótér, vízi darts is várja a betérőket, emellett beach bár is a parton. Aki vízről közelítené meg a strandot, annak vendégkikötővel szolgálnak. A strandon napozóstéggel, vízi játszótérrel, napágyakkal várják a betérőket, de vízibicikli-, SUP-, kajak- és kenu-, valamint motorcsónakbérlésre is lehetőség van, sőt akár kerékpárt is lehet bérelni. A strandon öltözők, mosdók, baba-mama szoba és büfé is megtalálható. A strand mögött alakították ki a Tisza-tó Apartmanpark Hotel nevű, wellness-részleggel rendelkező szálláshelyet és a Ring-a-tó Éttermet, ahol a’ la carte fogásokkal várnak.

Napi jegyárak:
Felnőtt: 1200Ft
Diák/nyugdíjas: 600Ft
6 éves korig ingyenes.
Kiskörei lakosoknak 800Ft
Délutáni belépő (15:00 után): 800Ft
Kerékpárosoknak 1 óra ingyenes!

Álompart, Tiszanána

A tó egyik leghangulatosabb strandján, ami a tiszanánai Álomparton található kényelmes teraszbútorok várják a látogatókat, ahol ajándékbolt és mosdó is helyet kapott. A parton napozóteraszokon, strandbútorokon pihenhetnek az arra vágyók, aki pedig a napsugárzás elől szeretne elbújni, a napernyők védelmét élvezheti. A homokos strandon a part lassan mélyül, ezért a kisgyerekes családok kedvelt helye. Ugródeszkák állnak rendelkezésre a vízbeugráshoz, valamint 25 négyzetméteres hajókikötőstéggel is rendelkezik. A túloldalra kézikomppal húzhatjuk át magunkat, valamint a kilátójába is felsétálhatunk körbenézni. A strandon a nyár folyamán több rendezvény is megrendezésre kerül, erről a Tiszanánáról szóló írásunkban lehet tájékozódni.

Jegyárak:
0-6 éves gyermek ingyenes
Diák (6-18 év) 1 000,-Ft/nap
Diák egy hetes bérlet 2 000,-Ft/hét
Diák havi bérlet 3 000,-Ft/hó
Felnőtt 1 500,-Ft/nap
Felnőtt egy hetes bérlet 2 800,-Ft/hét
Tiszanánai lakosok (idényre) 2 500,-Ft/idény
Dinnyésháti lakosok (idényre) 6 200,-Ft/idény

17:00 órától – 18:00 óráig 800,-Ft/nap
Családi belépő (2 fő felnőtt 1 fő diák) 3 000,-Ft/nap
Családi belépő (2 fő felnőtt 2 fő diák) 4 000,-Ft/nap
Családi belépő (2 fő felnőtt 3 fő diák) 5 000,-Ft/nap

Minden nap 18:00-tól ingyenes a belépés, ekkortól a strand saját felelősségre használható!

Szajlai Strand, Tiszabábolna

A tiszabábolnai Szajlai Holt-Tiszán lévő strandon az aktív kikapcsolódásra, sportolásra, kerékpár-kölcsönzésre, csónakbérlésre, kenubérlésre, vezetett vízi-, kerékpár- és gyalogtúrákra, horgász-élménytúrákra, élményporta használatra is lehetősége nyílik az idelátogatónak. A Szajlai strandon vízi játszótér, vízi röplabdapálya, strandfocipálya, gyermekmedence, játszótér és okospad fogadja az üdülőket.

A strand a hónap folyamán nyit, a jegyárakat is hamarosan közéteszik.

Tisza-tavi kutyastrandok

Mancsos Pancsoló Tiszafüred

A tiszafüredi Mancsos Pancsoló a Tisza-tó egyik kedvelt kutyastrandja. 2018-as nyitása óta egyre népszerűbb és mindig történik rajta valamilyen fejlesztés. A tiszafüredi kutyastrandot a Morotva Kerékpáros félsziget kikötők felőli oldalán találod meg. A strandot kerítés védi attól, hogy elszökjenek a kutyák, így biztonságosan játszhatnak. A strandon agility pálya is található, emellett árnyékot adó fák és bokrok, valamint padok, asztalok, a gazdiknak öltöző és kihelyezett hulladékgyűjtők. Az önkormányzat rendszeresen karbantartja a strandot, a sulymot is takarítják, de ettől függetlenül érdemes erre minden gazdának odafigyelni.

EbPart Sarud

A sarudi Élményfalu KalandPart strand bejáratának közelében, annak elkülönített részén hozták létre a kutyastrandot, amit a KalandPart Élménystrand vendégei vehetnek igénybe. A homokos strandon nemcsak a kutyák, hanem akár a gazdik is fürödhetnek, akik a vízi hancúrozást a napernyők alatt, a Fröccsterasz lábánál pihenhetik ki.

1 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Discover more from I Love Tisza-tó

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading