Szolnok Jász-Nagykun-Szolnok megye Összes téma Tisza-tó élmények

Édes Szívem! néven indult desszert túra Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A megye új gasztroturisztikai attrakcióját az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesülete indította útjára május 9-én. A kezdeményezés célja, hogy a megye legkiválóbb desszertjeit bemutassa a nagyközönségnek, és hogy szemléltesse: Jász-Nagykun-Szolnok megye számos kulináris élménnyel kecsegtet az idelátogatóknak.

A desszert túra ötletgazdája és kreatív tanácsadója Mautner Zsófia, gasztroblogger és az Alföld Szíve gasztronagykövete.

A gasztrotúrában nyolc megyei étterem vesz részt, ezek az éttermek pedig olyan desszert különlegességeket hoztak létre, amelyek magukban hordozzák a térség jellegzetes alapanyagait. Ilyen például a kisújszállási vadrizs, az alföldi kamilla és a homoktövis. Az elkészült desszertek a helyi, jól ismert formákat és ízeket felhasználva hoztak létre egy új, kreatív vonalat. A desszertek egész évben az éttermek étlapján lesznek, hogy mindenki megtapasztalhassa a megye legkülönbözőbb ízeit.

A program első évében a desszerteken és az édességeken van a hangsúly, ugyanis ezeknek nagy hagyománya van a megyében, elég csak a szolnoki habos islerre gondolni.

A megyei Turisztikai Egyesület abban bízik, hogy a hiánypótló kezdeményezéssel növelni tudják a turisztikai szezon hosszát, és abban, hogy a desszert túrának köszönthetően a projektben résztvevő városok és éttermek forgalma megnő. Továbbá cél, hogy erősítse a vállalkozók közötti együttműködést és hogy elnyerjük a megyébe látogató vendégek szeretetét.

Az elkészült desszertek listája:

Kamillaszirupos rumbaba – Mariska Étterem Tiszafüred

Jászkun kölestorta – Park Étterem Berekfürdő

Kisújszállás kincsei – Horváth Kert Vendéglő Kisújszállás

Szilvalelváros ferdinánd tekercs – Ferdinánd Bisztró

Szolnoki Aranygömb homoktövissel – Aranylakat Bisztró

Habos isler 2022 – Garden Hotel Wellness és Konferencia Szolnok

Mezőtúri Baklava – Hercegasszony Birtok

Birsalmapálinkás pite – Nimród Bioszálloda, Bioétterem és Biobolt

Kép forrás: Szolnoki Napló

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Discover more from I Love Tisza-tó

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading