fbpx
Tisza-tó élmények kikötő

Újabb vízről megközelíthető kilátó épül a Tisza-tavon, ezúttal Tiszavalkon

Várhatóan májusra elkészül a tiszavalki Szivárvány Kikötőből elérhető új kilátó, ahonan a Tisza-tavi Madárrezervátum Tiszavalki-medencére eső területének egy részét lehet majd belátni.

A 12 méter magas, kétszintes kilátó tetejéről az Apota nevű területet, valamint a Liliomos-öblöt lehet belátni és akinek szerencséje van, annak a madárrezervátum legcsodásabb madarai is megmutatják magukat.

Az új, tiszavalki kilátó láványterve. A valóságban nem fákat, hanem a nádast és a vizet lehet majd látni.

– A Szivárvány Kikötő végéből körülbelül 800 méterre lehet majd megtalálni az új kilátót. Motorcsónakkal, esetleg kajakkal vagy kenuval, míg a kalandosabb kedvűek SUP-pal tudják megközelíteni. Az alapozási munkálatokkal elkészültünk, hamarosan a látványosabb részt, az ácsmunkákat kezdjük meg. Ha minden a tervek szerint halad, akkor várhatóan május elejére már látogatóható lesz a kilátó – mondta el lapunknak Dr. Csapó Zoltán, a tiszavalki Szivárvány Kikötő vezetője.

A kikötő környékén korábban állt egy másik kilátó, aminek az évek folyamán erősen leromlott az állapota, így lebontották. Az új ennek a helyén épül és remélik, éppen olyan népszerű lesz, mint elődje.

A kilátó elkészültéről a Szivárvány kikötő Facebook oldalán és az I Love Tisza-tó oldalán adunk majd hírt!

Tisza-tavi vízről megközelíthető kilátók

Az elmúlt két évben három vízről megközelíthető kilátó is épült a Tisza-tavon: a Bölömbika kilátót Sarud környékén, a Fattyúszerkő kilátót Poroszló környékén, míg a Küszvágó csér nevű kilátót Tiszafüred környékén lehet megtalálni.

 

 

1 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: