fbpx
Tisza-tó fejlesztések Hírek

Turisztikai ügynökség: 17 milliárd forint támogatás jut Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai fejlesztéseire

Több mint 17 milliárd forint támogatás jut turisztikai fejlesztésekre Jász-Nagykun-Szolnok megyében a következő években, a megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a megye vendégforgalmának további növeléséhez - mondta Szolnokon a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója csütörtökön.
Több mint 17 milliárd forint támogatás jut turisztikai fejlesztésekre Jász-Nagykun-Szolnok megyében a következő években, a megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a megye vendégforgalmának további növeléséhez – mondta Szolnokon a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója csütörtökön.

 

Guller Zoltán emlékeztetett: Szolnokon a kereskedelmi szálláshelyek 36 ezer vendéget és 87 ezer vendégéjszakát regisztráltak tavaly. A vendégek száma 34,2 százalékkal, a vendégéjszakáké 39,3 százalékkal nőtt 2010-hez képest. A szállásdíjbevételek 598 millió forintot tettek ki 2017-ben, 77,3 százalékkal bővültek 2010-hez viszonyítva.

A KSH kereskedelmi szálláshelyadatai alapján Jász-Nagykun-Szolnok megyében 215 ezer vendég több mint 591 ezer vendégéjszakát töltött el a megye kereskedelmi szálláshelyein. 2010-hez képest képest a vendégek száma 48,2 százalékkal, a vendégéjszakák száma 38,6 százalékkal emelkedett, míg a szállásdíjbevételek 109,1 százalékkal nőttek – mondta.

Guller Zoltán beszámolt a fejlesztésekről, köztük a következő években 3,5 milliárd forintból megépülő kerékpárútról Tiszafüred és Poroszló között, és az Alsó-Tisza és a Körösök víziturizmusának komplex fejlesztéséről, amelyere 400 millió forintot fordítanak. A Berekfürdői Gyógy-és Strandfürdő, valamint környezete négyévszakos kínálatának komplex fejlesztésére 1,7 milliárd forintot szánnak. A Tisza-tavi beruházások keretében fejlesztik a szabadvízi strandokat, a kerékpározási infrastrukturát, korszerűsítik a tematikus szigeteket, a túravitorlázáshoz kapcsolódó kikötőket, valamint kialakítják a Hortobágy-Tisza-tó élménykerékpárutat.

Karcag turisztikai kínálatának fejlesztése érdekében, egyebek mellett élmény-és gasztronómiai park kialakítása történik meg 1,4 milliárd forintból. Abádszalókon fejlesztik a turisztikai infrastruktúrát.

Guller Zoltán a kulturális desztináció-fejlesztések között példaként említette a Tisza-tavi valamint a Nagykunsági templomok útját. Korszerűsítik a Mezőtúri Református Látogatóközpontot és sor kerül Kunszentmárton komplex turisztikai célú fejlesztésére is.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a városban megvalósul a tiszaligeti fürdőfejlesztés 5,5 milliárd forintból, a tiszai kikötő és kapcsolódó létesítmények fejlesztése, 1,4 milliárd forintból. A Szolnoki Várkerület turisztikai fejlesztésére 1 milliárd forintot fordítanak, de megújul a Véső úti sporttelep és a strandfürdő is. Kiemelte: a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumtól egy turisztikai tematikus sétányt terveznek a Szolnoki Művésztelepig.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: