Tisza-tó élmények Összes téma

5+1 tanács a bringás Tisza-tó kerüléshez

Életünkben először úgy tekertük körbe a Tisza-tavat, hogy korántsem vagyunk sportemberek, de jelentjük, sikerült! Íme, a tapasztalataink dióhéjban:

 

1. Kell egy biciklis nadrág és fel is kell venni, bármilyen furán érezzük magunkat benne. A Tisza-tavi Kerékpáros Centrumtól bérelt biciklik ülése hiába volt puha, ha nem vagyunk a hosszú bringatúrákhoz szokva, egy 66 km-es táv során elég kellemetlen tud lenni a fájdalom.

IMG_20190419_115228

2. Melegítsünk be! Ez lehet egy kis séta is, és utólag rájöttünk, hogy jobban ment volna az első 10 km, amit ráadásul Tiszafüred és Poroszló között tettünk meg az autók mellett, ezen a szakaszon különösen tartsuk be a KRESZ szabályait!

IMG_20190419_115620

3. Legyen szemünk hátul is! Igaz, hogy ez egy elég lehetetlen dolog, de a lényeg, hogy ne csak előre figyeljünk, ne az út közepén menjünk, mert jöhet mögöttünk autó… Igaz, hogy a gátat a kerékpáros forgalom miatt zárják le nyaranta, ám ez nem azt jelenti, hogy csak kerékpárosok közlekedhetnek ott! Sorompótól sorompóig az autók is járhatnak, így ha jön egy, akkor húzódjunk le és engedjük el. És a legfontosabb, hogy a gáton is tartsuk be a közlekedési szabályokat!

IMG_20190419_113049

4. Ha látunk egy szép helyet, azonnal álljunk meg egy szelfire vagy egy képre! Persze nem muszáj azért, hogy posztoljuk a közösségi média valamelyikére hanem, hogy eltegyük  a pillanatot örökre!

IMG_20190419_115737

5. Találjuk meg azt a tempót, amit sokáig tartani tudunk! Van, akinek a lassabb, másnak a gyorsabb tempó szükséges ahhoz, hogy egyenletesen, kifáradás nélkül tud haladni. És ugyanez érvényes a bicikli sebességfokozatára is, amit azért érdemes a terepviszonyok és a szél irányának megfelelően állítani.

+1: A bringákat a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumtól béreltük és ahogy ajánlják az ott dolgozók, bátran tegyünk próbakört velük, így megtudhatjuk, kényelmes lesz-e számunkra.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Discover more from I Love Tisza-tó

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading