Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

53.Hortobágyi Lovasnapok

július 12.8:00 de. - július 14.5:00 du.

Múlt és jelen találkozása a délibábos Hortobágyon. Három nap a csikósok földjén !
A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a Hortobágyi Nonprofit Kft., és ezen belül Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, és a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése, népszerűsítése. A Hortobágyi Lovasnapok a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.

A Hortobágyi Lovasnapok fél évszázados múltjával az országos szintű lovas rendezvények nagy öregjének számít: az 1671 óta fennálló ménes területén a régi lovasnapok hangulatát megőrizve, ugyanakkor napjaink lovas életének többféle szegmensét bemutatva zajlanak majd az események, melynek kiváló hátteret és keretet nyújt a hortobágyi puszta, mely 1999 óta a Világörökség része.

Részletek

Kezdés:
július 12.8:00 de.
Vége:
július 14.5:00 du.
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/581754445636688/

Szervező

Hortobágyi Nonprofit Kft
Telefon:
52/589-122
E-mail:
turizmus@hortobagy.eu
Honlap:
www.hortobagy.eu

Helyszín

Hortobágy
Máta major 48.
Hortobágy, Hajdú-Bihar Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
52/589-122
Honlap:
www.hortobagy.eu

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..