fbpx
Tisza-tó élmények Hortobágyi Nemzeti Park

Soha nem volt még ennyi daru a Hortobágyon, megdőlt a rekord

Közel 200 ezer daru tartózkodik a Hortobágyon a legfrissebb szinkronszámlálás eredményét tekintve. Érdemes most a daruhúzásra kimenni.

Soha ennyi daru nem volt még a Hortobágyon, idén nagyon látványos a daruhúzás.

Ahogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága közölte:

 

A nemzeti park vizes élőhelyein, az e heti szinkronszámlálás nyomán 182.780 példány daru került a Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársainak távcsöve elé.

Fotó: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

A szakemberek szerint a rekord oka többek közt az, hogy az időjárás megfelelő volt, illetve a pihenésre, táplálkozásra, éjszakázásra alkalmas élőhelyek állapota igen kedvező volt.

Az északabbi területekről a vonulási beáramlásokat beindító fronthatások után viszonylag kedvező és hosszantartóan nyugodt időjárási viszonyok uralkodtak, az éjszakázásra alkalmas sekély vizes helyszínek száma és állapota is igencsak optimális volt, továbbá az őszi időszakban a faj számára legkönnyebben hozzáférhető táplálékforrást jelentő kukorica szempontjából is kedvező évet tapasztalhattunk, jelentős kiterjedésben mutatkoznak táplálkozásra alkalmas csutkatarlók a faj számára.

– írták.

A további részletek a hnpi.hu weboldalán találhatók.

A darunéző túrákról a múlt heti cikkünkből lehet bővebben tájékozódni.

A Hortobágyon pihenő darvak ilyen csodálatos látványt nyújtanak:

Kiemelt kép: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d