fbpx
Promó

Tényleg olyan nehéz a közigazgatásban dolgozni? (x)

A munkaerőpiacon egyre nagyobb hiány van szakemberből, tehát amiatt nem kell aggódnunk, hogy nem találunk hirdetéseket. Inkább az szokott gondot okozni, hogy kívülről felmérjük, mivel jár egy-egy munka, és hogy kitaláljuk, nekünk való-e vagy sem. (Hirdetés)

A közigazgatásban mindig akad teendő és ez az ágazat hosszú távra biztosít stabil megélhetést. A következő cikkben most utánajárunk, hogy megéri-e ezen a területen elhelyezkedni.

 

Stabilitás és biztos jövedelem

Ma már mindenkinek az a legfontosabb szempont, hogy biztosítsa a saját és a családja megélhetését. Ha ebből a szempontból indulunk ki, akkor tényleg jó ötletnek tűnik a közigazgatási munkák kínálatából választani.

A Hatvanállás álláslehetőségeit, ezen a felületen könnyen megtekinthetjük: https://hatvanallas.hu/allasok/jog-kozigazgatas, s talán éppen itt találjuk meg, amit oly sokáig kerestünk.

Azt mondják, hogy a közigazgatás területén felkínált nyitott pozíciók verhetetlen lehetőséget jelentenek számunkra. Miért? Azért, mert az állam nem fogja visszatartani, késve fizetni a bérünket. Az azonban igaz, hogy az ilyen állások esetében van egy speciális bértábla, amely maximálja a fizetéseket.

A munkabér nem feltétlenül kiemelkedő, de ezzel sem járunk rosszabbul, mint bármelyik más állással.

Melyek az ilyen munka további előnyei?

A közigazgatásban sok lehetőségünk van, amennyiben a szakmai fejlődés a célunk, habár ez attól is függ, hogy melyik pályát választottuk. Ha szeretnénk, akkor a területen más irányba is mehetünk, nem annyira bonyolult a váltás sem.

A munka másik előnye az állandóság. Valószínűleg minden nap hasonló feladatokkal nézünk majd szembe, és többnyire a 8 órás munkarend is fix. Általában egy adott csapattal kell mindig együtt dolgoznunk, s az egész munkánk egy nagy rendszeren belül történik.

 

Kinek nem érdemes a közigazgatáson belül elhelyezkedni?

A közigazgatásban emberekkel dolgozunk együtt, ezért megfelelő kommunikációs, szociális képességek hiányában nem érdemes ilyen munka elvállalásában gondolkodni. Ezenkívül annak sem ajánlott ebbe az irányba mozdulni, aki nem szívesen dolgozik kötött munkaidőben, vagy nem alkalmazkodik a szabályokhoz. Az, aki nem képes sokáig egy helyben lenni, az nem feltétlenül fogja majd jól érezni magát ilyen környezetben.

A vidéki régiókban talán korlátozottabbak a lehetőségek, mint a nagyobb városokban, ami megnehezítheti az elhelyezkedést, de az ország valamennyi területén lehet találni közigazgatási állást.

Érdemes alaposan átgondolni, hogy az elképzelésünk mennyire illik ebbe a képbe. Mérlegeljünk az alapján, mit szeretnénk és mit nem, illetve az ugyancsak mérvadó, hogy miben vagyunk erősek és gyengék. A közigazgatási munkák egy része végzettséget is igényel, ezt szintén szem előtt kell tartanunk.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d