fbpx
Tisza-tó élmények

Ezekkel a programokkal vár a Tisza-tó szeptemberben

Természetjárás és összejövetelek - ez a két témakör lesz a szeptemberi Tisza-tavi programok fókuszában 2023-ban, de ezek mellett sok mással is várunk!

Szeptember 16. Tiszafüred: X. Hagyományőrző Betyártalálkozó a Patkós Csárdában

További részletek a Facebook eseménynél!

Szeptember 16-17., Poroszló: Nagycsaládosok hétvégéje

A nagycsaládosokat kedvezményes belépőjeggyel várja a Tisza-tavi Ökocentrum ezen a hétvégén!

Szeptember 16. Tiszaszentimre: Tiszaszentimrei falunap

Szeptember 16-17., Nagykörű: Nagykörűi Cseresznyepálinka Nap és Körűi Piac

A program szokás szerint reggel 9.00 órakor kezdődik majd a piactér szomszédságában az alapítványi ház udvarán, ahol a bográcspartyra jelentkezett főzőcsapatok kezdik versenyműveik előkészítését és elkészítését.

16.00 órakor kezdődik a vásár, majd a délután-este folyamán többek közt fellép a “Vaktyúk” zenekar, este a Retro Zóna zenél.

A programok közt lesz pálinka felismerő verseny, “Nagy Koccintás” következik, ahol vendégeink a nemes nagykörűi nedűvel koccintanak egymás egészségére.

További részletek a Facebook eseménynél!

Szeptember 16. Csillagles a Hortobágyi Vadasparkban

A Hortobágyi Nemzeti Park nem csupán nappal a háborítatlan természet szimbóluma, de éjszaka is hasonlóan kiváló adottságai vannak. Míg a nagyvárosok központjából csak egy-két tucatnyi, az átlagos településekről pár száz csillag figyelhető meg, addig a hortobágyi horizonton mintegy kétezer fénypontot érzékelhetünk.

Naplemente előtt szakvezető kíséretében kb. 1 órás sétára várjuk az érdeklődőket: megtekintjük a Vadaspark lakóit, illetve látványetetés keretein belül előcsalogatjuk az éjszaka aktív ragadozókat.

A csillagászati program a látványetetés és szakvezetés után kb. 19.30 órától kezdődik. A Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban a lakott területektől távol eső, zavaró fényektől mentes Vadasparkban rövid előadás után megismerkedünk a késő tavaszi csillagos égbolttal, a csillagképekkel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal. Távcsővel megnézzük a Naprendszer aktuálisan látható bolygóit (az első negyedben lévő Hold kráterei, hegyei, a Vénusz sarlója, a Mars hósapkája) és a világűr távoli objektumait (nyílthalmazok, galaxisok, stb.).

További részletek az eseménynél!

Szeptember 16-tól: Kiállításokkal és kitelepülésekkel vár a Kiss Pál Múzeum

Szeptember 23. Hortobágy: Mesél a múlt – gyalogtúra a Meggyes Csárdához

Az 1770-re felépült és ma már a közúttól távolabb eső, igazi természeti környezetben található Meggyes csárda kiállítása a korabeli bútorokkal, tárgyakkal berendezett tisztaszobát, füstös konyhát, az ivót és a csárdás szobáját mutatja be. Jöjjön velünk a sószállítók és pásztorok nyomában, s tekintsen velünk a múltba! A túra alkalmával a csárdát övező természeti környezetet is megismerhetjük.

További részletek az eseménynél!

Szeptember 23. Abádszalók: Városnap és Őszi fesztivál

Szeptember 24. Hortobágy: Őszi madarásztúra a Hortobágy-halastón

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A kilátogatók a szakvezetéses túrán megismerkedhetnek a terület legfontosabb értékeivel, a halastavak élővilágával. A túra részét képezi a távcsöves madármegfigyelés is, melynek során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a kócsagok, gémek, ludak, darvak, récék és sok más madár életébe. A túra 4 km hosszú.

További részletek az eseménynél!

Szeptember 30. Sarud: Tisza-tavi Vizsla Vigadalom

Ahogy a szervezők írták: “Kedves Vizslások!!
A tavaszi találkozón azt beszéltük meg, hogy a strandszezon után újra benépesítjük a Tisza-tó egyik leghangulatosabb strandját jókedvű, szabadság- és vízimádó vizsgákkal!
Íme, eljött a Tisza-tónál az ÚJRATALÁLKOZÁS ideje.
Újra megszervezzük Nektek a Sarudi Vizsla Vigadalmat (batyus partit)

A program, ami már bevált:
– EBpart – mindent szabad a parton
– Vizsla séta
– Játékos akadélyverseny
– Kutyás vízitúra
majd batyu party és pihenés…
EXTRA:
A Vizsla Vigadalom vendégeit a Sulyom Tájétterem (www.sulyom.hu) KUTYA MENÜVEL és 10% kedvezménnyel várja.
Asztalfoglalás: 06.70.529.92.29.

További részletek az eseménynél!

Szeptember 30. Sarud: Kukorica Fesztivál

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

Egy egész napos aktív kikapcsolódásra várja a családokat és a baráti társaságokat Sarud Község Önkormányzata!
Ez a nap a kukorica körül forog majd , legyen szó vetélkedésről, játékról, kézműves alkotásról vagy akár a gasztronómiáról!

A nap folyamán lesz kukorciatörő verseny, főzőverseny, kézműves foglalkozások várják a látogatókat. Fellép a debreceni Szeredás Népzenei Együttes, lesz Ligeti mulatság Gyújtó Gyuszival, a nap zárásaként, este tűzzsonglőzök szórakoztatják a közönséget.

További részletek az eseménynél!

Szeptember 30., Hortobágy: Állatok világnapja a Hortobágyi Vadasparkban

A Hortobágyi Vadasparkban 2023. szeptember 30. és október 1. között (szombat-vasárnap) rövid szakvezetéssel és látványetetéssel kedveskedik a nemzeti park vendégeiknek, mindkét napon 11:30 és 13:30 órától.
Vadló büfében ezen programok mellett egész nap kvízzel várják a látogatókat, amely helyes kitöltéséért ajándékot adunk cserébe.

További részletek az eseménynél!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: