fbpx
Promó

Miért érdemes melegvizes magasnyomású mosót vásárolni? (x)

Ha egyetlen mondatban kell megválaszolni a címben feltett kérdést, akkor ezt egyszerűen meg lehet tenni. Egy melegvizes magasnyomású mosóval jóval hatékonyabban lehet eltávolítani egy kocsiról a szennyeződéseket, mint egy kizárólag hideg vízzel működő eszközzel. (Hirdetés)

Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen melegvizes magasnyomású mosót vásárol az ember. Rengeteg gyártó állít elő ilyen masinát, és hatalmas különbségek lehetnek az egyes modellek között, ami a tulajdonságaikat illeti. Az egyik legnagyobb név a listán a Kärcher gyártó a POLIRTECH.HU oldaláról, amely rendre hosszú élettartamú és könnyen használható gépeket dob a piacra. Nincs ez másként a melegvizes magasnyomású mosók esetében sem.

Ezekre érdemes figyelni vásárláskor

Pénztárcakímélő és egyben környezettudatos döntés, ha olyan gépet választasz, amely ECO-fokozattal is rendelkezik. Ahogyan már említettük, a Kärcher gépei felhasználóbarát kialakításúak, azonban ha más gyártó termékére esik a választásod, akkor mindenképpen járj utána, hogy másoknak mi a véleménye a kiszemelt modellről e tekintetben!

Azok a melegvizes magasnyomású mosók, amelyek nagy kerekekkel és lengőkerékkel vannak felvértezve, mobilisabbak. Fontos kérdés, hogy van-e lehetőség fokozatmentes nyomásvezérlésre, és hogy lehet-e szabályozni a vízmennyiséget.

Ugyancsak érdemes megvizsgálni a termék adatlapján, hogy rendelkezik-e praktikus tárolófelülettel a különféle tartozékok számára. Jó, ha va töltésszint visszajelzője a készüléknek, de hasznos a szervizelést jelző LED is. A modern gépek védve vannak a szárazon futás ellen, és van kipufogógáz-hőmérséklet ellenőrzőjük is.

Megérik az árukat a drágább gépek?

A nívós gyártók gépeiért többet kell fizetni. Nemcsak a márkanév miatt kerülnek többe, hanem azért, mert gördülékenyebben lehet velük dolgozni, jobb a hatékonyságuk és tartósabbak. Célszerű olyan gépet választani, aminek megoldott a szervizelése is, hiszen bármilyen jó nevű gyártó gépét is választja az ember, előbb-utóbb meghibásodhat. 

Egy-egy probléma egészen olcsón orvosolható, de az szinte biztos, hogy sokkal kevesebbe kerül megjavíttatni egy elromlott eszközt, mint vásárolni helyette egy újat.

A drágább készülékeknek gyakran a felszereltségi szintje is magasabb. Azt mindenkinek magának kell mérlegelnie, hogy szán-e több pénzt a különféle extrákra vagy sem. Sok esetben olyan kényelmi funkciókról van szó, amik nélkül meg lehet lenni, ám hosszú távon sok bosszúságtól megkímélhetik az embert.

 

Mik tartoznak az extrák közé?

Gyártója válogatja, hogy mi képezi egy alapfelszereltségű gép részét, és mik azok, amik már extráknak számítanak. A Kärcher gépei esetében például a Power fúvóka, az SDS soft rezgéscsillapító rendszer az extrák közé sorolandó csakúgy, mint a beépített üzemanyag- és tisztítószertartály.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: