fbpx
Promó

Hogyan lesz biztonságos tetőfedés a házadon? (x)

A tető elkészítését a legtöbb ember ácsra bízza, hiszen alapos szakmai felkészültségre és tapasztalatra van szükség a tökéletes tetőfedés kialakításához. Már az alapanyagok kiválasztása is bonyolult feladat, hiszen a faanyagok mellett nemcsak tetőcserép vagy zsindely szükséges, hanem a speciális tetőfedő elemeket is meg kell vásárolnod. (Hirdetés)

A tető akkor lesz tökéletes, ha minden rést szakszerű módon szüntetsz meg, azaz az erre célra szolgáló építőanyagokat alkalmazod. Ezek közül is érdemes jó minőségű termékeket vásárolni, hiszen a tetőt nemcsak néhány évre, hanem több évtizedre tervezed. 

A Káplár fatelep a tetőfedő anyagok és bádogtermékek széles választékát kínálja. Webáruházukban a bitumenes zsindely mellett minden speciális kiegészítőt megtalálhatsz. Náluk a tetőszerkezet kialakításához is jó minőségben rendelkezésedre áll minden szükséges faanyag a gyalult termékektől, a fenyő fűrészárun és az OSB lapokon át a rétegelt lemezekig. 

Mire használhatod az oromszegélyt?

Az oromszegély a tetőszerkezet védelmét szolgálja, hiszen a zsindely szélére helyezik. Így védelmet nyújt a hó, az eső, a jég okozta vízkárosodással szemben. A Káplár fatelepen horganyzott oromszegélyből több méretű termék áll rendelkezésre. Ezeket a lemezeket az alátétlemez fölé helyezik, és szegezéssel az orom teljes hosszában rögzítik. 

Ha mellőzöd az oromszegély felrakását, akkor a nedvesség szabadon beszivárog a tetőburkolatba. Eleinte a széleken, később az egész szerkezetben is penészedést, korhadást fog előidézni, hiszen a faanyag számára ártalmas az állandó nedvesség. 

Ha ez tartósan fennáll, a mennyezet és a fal is átnedvesedik, ami további károkat fog okozni. A belső terekben penészedés kezdődik, amitől csak a beázás megszüntetésével tudsz hosszút távon megszabadulni. Ezért célszerű – megelőzve ezt a problémát – inkább a megfelelő oromszegélyt beépíteni.

Minden rést meg kell szüntetni 

A tetőn elhelyezett fedőanyag nem tudja mindenhol összefüggő módon beborítani a tetőt, hiszen kéményt, ablakot, antennakivezetést helyezel el a házon. Ezekhez azonban célszerű az erre a célra kialakított elemeket alkalmazni, hiszen a bádogtermékek között megtalálod a kéményszegély lemezt, az antennakivezetőt, a falszegély lemezt és a  hajlatbádog vápalemezt. Ez utóbbit a tetőszerkezet különböző oldalainak résmentes illeszkedésére fejlesztették ki. 

Mit nevezünk bádognak?

A bádog tulajdonképpen horganyzott fém, ami könnyű súllyal, ugyanakkor erős tartással rendelkezik. Csatorna és tetőfedő elem gyártására azért alkalmas, mert vízhatlan anyag. A horganyzásnak köszönhetően nem rozsdásodik. Ugyanakkor könnyen megmunkálható, jól szerelhető, ezért egyszerűen ki tudják alakítani az általános ereszcsatorna elemeket és a speciálisabb kiegészítőket egyaránt.

A tökéletes védelmet nyújtó, tartós tetőfedéshez tehát minden áthidaló csatlakozó- és szigetelőelemekre van szükség, ugyanis csak ezekkel lehet megakadályozni, hogy víz szivárogjon a tetőszerkezetbe. 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: