fbpx
Promó

Milyen munkalehetőségek vannak a mezőgazdaságban? (x)

Sokan azt gondolják, hogy a digitalizáció és az ipar annyira nagyarányú lett a gazdaságon belül, hogy a mezőgazdaságnak már csak kicsi szelet jut, és nem is találni benne munkalehetőségeket. De ez nem így van. Akik szeretik ezt a területet, és szeretnek a szabadban, a természetben dolgozni, azok számára is vannak még érdeklődésre számot adó területek, amelyekre nyugodtan beadhatják a jelentkezésüket. (Hirdetés)

Régiós eloszlás

Az alföldi területeken több mezőgazdaságilag megművelhető földrész található, így talán nagyobb az esély a kapcsolódó munkakörökben elhelyezkedni. A Debrecenállás Sitelink egy olyan oldalra mutat, ahol a mezőgazdasági, környezetvédelmi állások vannak felsorolva Hajdú-Bihar vármegyére, azon belül is Debrecen és környékére összpontosítva időrendben feltüntetve.

De aki nem csupán ezen a területen keresgél, és nyitott arra is, hogy kitekintsen és böngésszen más kategóriákban, ezen az állásgyűjtő weboldalon azt is megteheti, csak más kategóriát kell beírni a keresőbe. Ennek az állásportálnak a segítségével végre nem kell országos lefedettségű weboldalakat böngészni és rengeteg időt eltölteni a területi szűrésekkel, mert ez az oldal kizárólag a debreceni és környéki álláslehetőségeket listázza.

Nincs tökéletes pályázat

Az állásportálokon található hirdetések elolvasása után sokszor az a benyomás alakul ki, hogy egy adott cég mindent akar. Szinte robotként dolgozzon az illető munkatárs és mindent csináljon egyszerre. Tudjon önállóan is dolgozni, de csapatban is, legyen meg a felsorolt szakképesítése, legyen pályakezdő, de azért rendelkezzen már tapasztalattal is, és még sorolhatnánk a hasonló ellentmondásos szövegezéseket.

Az ilyen hirdetésekre valószínűleg nem sok pályázati anyag fog beérkezni, így érdemes ezeket is megpályázni, azért, mert az illető cég rá fog jönni, hogy tökéletes ember pedig nem létezik, és valahol kompromisszumot kell kötnie. A saját önéletrajzban érdemes kidomborítani az erősségeinket, mely területeken vagyunk jók, és ha egy ilyen ember kell a cégnek, minden bizonnyal be fognak hívni interjúra.

 

Gépipari, kertépítő állások

Napjainkban egyre nagyobb hiány mutatkozik a konkrét szakemberekből, azaz pl.: gépkezelőkből, targoncásokból, traktorosokból, sofőrökből. Mivel nagyon sok ember tanul informatikusnak és más számítógépes állásokban helyezkedik el, ezért egyre kevesebben mennek el kétkezi munkát végezni. Aki viszont szeret a természetben dolgozni, érdemes ezeket a hiányszakmákat megcéloznia.

Gyönyörű szakma és szintén a friss levegőn dolgozik az ember kertépítőként. A semmiből, az elvadult környezetből tudunk egy csodás, rendezett kertet varázsolni. Elhelyezkedhetünk állami területen, magáncégeknél, de akár magánszemélyeknél is, akik egy kertésszel szeretnék rendbe hozatni a kertjüket.

Aki pedig már befutott kertépítő, azaz kiépítette a klientúráját, megteheti, hogy már saját maga dönti el, mikor, hol és mennyit dolgozik. Ő akár már specializálódhat adott kerttípusok, növényzet kialakítására is.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: