fbpx
Összes téma

Lesz mit csinálni a Tisza-tónál augusztus utolsó hétvégéjén – PROGRAMAJÁNLÓ

Augusztus utolsó hétvégéjén igazi strandidő lesz, de ha esetleg mégsem a vízpartra vágynánk, akkor mutatunk pár szuper programot!

Augusztus 25. péntek, Poroszló: Állatkertek Éjszakája a Tisza-tavi Ökocentrumban

Az idei évben ez augusztus 25-ére, tehát péntekre esik, amikor országszerte tizenhárom különböző állatkertben, vadasparkban, szafariparkban és más állatos bemutatóhelyen várják különleges esti programokkal a nagyközönséget.

“Poroszlón egzotikus hüllőkkel találkozhatnak az érdeklődők, “Ember a vízben” címmel látványos búvármerülést figyelhetnek meg az Óriásakvárium alagútjából, naplemente csónaktúrára is lehetőség lesz, valamint LED zsonglőr bemutató is szórakoztatja majd a látogatókat! Nyitvatartásunk: 19.00-22.00 (pénztár 21.00-ig)“ – írja a Tisza-tavi Ökocentrum.

További részletek az eredeti posztban!

Augusztus 25. péntek, Hortobágy: Alkonyati madarászséta és csillagles Hortobágy-halastón

A kilátogatók a szakvezetéses túrán megismerkedhetnek a terület legfontosabb értékeivel, a halastavak élővilágával. A túra részét képezi a távcsöves madármegfigyelés is, melynek során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a kócsagok, gémek, ludak, récék és sok más madár életébe. A szakvezetéses túra után kb. 20.00 órától felhőtlen időjárás esetén következik a csillagászati program.

A csillagászati program során a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban a lakott területektől távol eső, zavaró fényektől mentes Hortobágy-halastón megismerkedünk a késő nyári csillagos égbolttal, a csillagképekkel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal. Távcsővel megnézzük a Naprendszer aktuálisan látható bolygóit és a világűr távoli objektumait (nyílthalmazok, galaxisok, stb.).
A gyalogos túra kb. 2 km hosszú és megközelítőleg 1,5 órát vesz igénybe.

További részletek az eseménynél!

Augusztus 26. szombat: XI. Tiszaörsi Veterán Különleges Járművek Találkozója és Gasztronómiai Fesztivál

XI. alkalommal kerül megrendezésre a Tiszaörsi Veterán Különleges Járművek Találkozója és Gasztronómiai Fesztivál.
Finom, helyi ételek, sok-sok különleges és veterán jármű, és a hangulat… a hangulat FENOMENÁLIS! 🙂
A nap során számos fellépő színesíti a rendezvényt.

További részletek az eseménynél!

Augusztus 26. szombat, Hortobágy: Mesél a múlt – gyalogtúra a Meggyes Csárdához

Az 1770-re felépült és ma már a közúttól távolabb eső, igazi természeti környezetben található Meggyes csárda kiállítása a korabeli bútorokkal, tárgyakkal berendezett tisztaszobát, füstös konyhát, az ivót és a csárdás szobáját mutatja be. Jöjjön velünk a sószállítók és pásztorok nyomában, s tekintsen velünk a múltba! A túra alkalmával a csárdát övező természeti környezetet is megismerhetjük.

További részletek az eseménynél!

Augusztus 26. szombat: I. SARUDI VARSA KÓTYAVETYE – Suliköszöntő kacat csere-bere, porfogó cuccok zsibvására

Kezdődik az iskola!!
A gyerekek szerencsére nőnek és fejlődnek.
Rohamos gyorsasággal.
Ezért megrendezzük Nektek az
I. Sarudi Varsa KÓTYAVETYÉT
Kizárólag gyerek cuccok cseréjére, eladására, csak magán embereknek, gyerekeknek.
Ti hozzátok az otthoni porfogókat, a gyerekek pedig szépen eladják, elcserélgetik egymás között.
NEM KERESKEDELMI CÉLÚ RENDEZVÉNY!!

További részletek az eseménynél!

Augusztus 26. szombat: VII. Tisza-tavi Túraevezős Tájékozódási Regatta és Evezős Fesztivál

Szombaton kerül lebonyolításra a Tisza-tavi Túraevezős Tájékozódási Regatta, ahol teljes biztonságban és mégis vadregényesen vezet benneket végig @Mihály Tibi, a #Külker Evezős Klub és az #Élményfaalu csapata kb. 25 km-en keresztül a Tisza-tó csatornáin, medencéin és nádasain.

További részletek az eseménynél!

Augusztus 26. szombat: OneTwoFour koncert Sarudon

A Tájékozódási Evezősverseny eredményhirdetését követő bulihoz immár hagyományosan a OneTwoFour hullámoztatja a dobhártyákat.

További részletek az eseménynél!

Augusztus 27. vasárnap: Amatőr Beach Teqball Kupa Sorozat – Tiszafüred 2023

A kupasorozat célja, hogy minimum 3 állomásos rendszerben versenyzési lehetőséget biztosítson azon sportolók számára, akik a magyar teqball sportéletbe újonnan szeretnének becsatlakozni, illetve nem szerepelnek a FITEQ által szervezett nemzetközi versenyeken rendszeresen.
A Magyar Teqball Szövetség csak páros kategóriában hirdet ki versenyzési lehetőségeket. Férfi és női sportolók egyaránt nevezhetnek a versenyekre.
Páros versenyszámban elfogadott a férfi, női és vegyes párok indulása is.

További részletek az eseménynél!

Augusztus 27. vasárnap: Füzér Gábor Festőművész kiállítása a Tiszaderzsi Magőrlőben

Füzér Gábor Festőművész kiállítása a Tiszaderzsi Magőrlőben.
14:00 órától 19:00 óráig. A képeket meg is lehet vásárolni.

Füzér Gábor a múlt évezredben született a festők városában, Kaposvárott. Képein egyfajta szürreális meseszerű képzelet jelenik meg, többnyire női alakokkal fűszerezve. Stílusában keveredik a kubizmus, a szürrealizmus, az impresszionizmus és a szintetizmus. Egyedi szimbólumrendszert használva gyakran feszeget kényes kérdéseket, képei olykor nehezen emészthetőek.

További részletek az eseménynél!

Tisza-tavi strandolás?

Ha mégis a strandot és a vízpartot választanád ezen a hétvégén, akkor egy korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hol, mennyibe kerül a belépő és megtudhatod, milyen szolgáltatásokkal várnak.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: