fbpx
Promó

Milyen munkakörökben dolgozhatunk az építészet területén? (x)

Az új épületek létrehozása nagy munkával jár. Gondoljunk csak bele: egy épületet meg kell tervezni, fel kell építeni és sok esetben a földterületet is érdemes előkészíteni. Számos esetben kerül sor átépítésekre is, amelyeknek köszönhetően teljesen más látkép tárul elénk. Mivel ezeket az épületeket a későbbiekben emberek fogják használni, ezért nagy felelősségünk van a munkálatok elvégzése során. (Hirdetés)

A következő cikkben most tisztázzuk, hogy milyen pozíciókat tölthetünk be, amennyiben az építészet ágazatában kívánunk elhelyezkedni. 

 

A magas- és mélyépítés rejtelmei

Napjainkban az ország valamennyi területén keresnek az építészetben jártas munkatársakat, vagyis bármelyik régióban is élünk, nagy eséllyel találunk hozzánk passzoló állást. Kattintson a linkre Székesfehérvár építőipari állásaiért és máris látni fogja, hogy több ajánlat közül választhat.

De milyen munkakörökben dolgozhatunk, ha az építészeti szektort célozzuk meg, és milyen felelősséggel járnak az egyes pozíciók? 

Az építészetnek vannak olyan speciális területei, amelyek különleges végzettséget és szakértelmet igényelnek. Ilyen például a magas- és mélyépítész szakma is. A mélyépítészet a talaj felszíne alatti építési munkálatokkal foglalkozik. Ezzel szemben a magasépítészet a felszín feletti építészeti feladatok elvégzésére koncentrál.

Bármelyik területről is beszélünk, kiemelten fontos a precizitás, a minőségi munka, ami meghatározza a végeredményt is. 

A toronydaru-kezelés mestersége

A daru kezelése talán egyszerűnek tűnhet, de ez a munkakör is nagy felelősséggel jár. A daru irányítása, az építőanyagok mozgatása, emelése, precíz célzása rendkívül fontos, mivel elég egy rossz mozdulat és romba dönthetünk mindent. Csak annak ajánlott ez az állás, akinek tetszik az ülőmunka, és nem érzi rosszul magát a magasban.

A nagy felelősség azonban jó fizetéssel is jár, hiszen ezen a területen nem kevés összegeket fizetnek az alkalmazottaknak. A munkakör betöltése nem mindig igényel nyelvtudást, de jogosítványt gyakran kérnek a jelentkezőtől. A legtöbb munkáltató az elvárások közé sorolja a teherkötözési ismereteket, az önálló munkavégzést és a 2-3 éves tapasztalatot is.

 

Az építésvezető leglényegesebb feladatai

Az építésvezető egy amolyan középvezetői pozíció, ami többféle munkáltot felügyel és fog össze. Gyakorlatilag a projekt tényleges lebonyolítását felügyelik, amely magába foglalja a megbízókkal való kapcsolattartást, a tárgyalásokon való részvételt, a projektekkel kapcsolatos dokumentációt, az egyes részlegek közötti kommunikációt és a feladatok szervezését, irányítását. 

Láthatjuk, milyen sokszínű ez a szektor és azt is, hogy minden egyes pozíció ugyanolyan elköteleződést és precizitást igényel. Ha viszont megtaláljuk a nekünk való állást, akkor az hosszú távon biztosíthatja a megélhetésünket.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: