fbpx
Tisza-tó élmények

5 bakancslistás program Tiszafüreden, amit ne hagyj ki ezen a nyáron!

Tiszafüred minden évben előrukkol valamilyen újdonsággal. Nincs ez másként 2023-ban sem. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 olyan programot, amit mindenképp iktass be a Tisza-tavi kirándulásodba!

Megnyílt a Tiszafüredi Dínópark

Tiszaörvényen megelevenedik a történelem, hiszen a Tiszafüredi Dínópark kiállított őslényei mozognak, pislognak és még hangot is kiadnak. A parkban 30 élethű dinoszaurusz vár arra, hogy a látogatók megismerjék őket: megtudják mit ettek, mekkorák voltak, hogyan éltek.

A park jelmondatához híven: „Kaland-élmény-tudomány! Mert kirándulni jó!” – többet nyújt, mint egy egyszerű bemutatóterület. A kiállított őslények mellett a különféle szabadtéri játékelemekkel akár egy egész napot is el lehet tölteni, hiszen többek közt a vízidodzsem, a SUP, a Teqball, a pingpong vagy a teke is remek kikapcsolódási lehetőségeket kínál. A park tavasztól őszig várja a látogatóit.

Szuper kombináció: strandolás után irány a Kenguru Park!

A Tiszafüredi Szabadvízi Strand minden vendége 20%-os kedvezménnyel válthat belépőjegyet a tiszaderzsi Kenguru Parkba! A kedvezmény június 10-től, a strand nyitásától kezdve lesz érvényes egészen a strand zárásáig.

Tiszafüred és Tiszaderzs települések között évek óta kiváló együttműködés van, amely egy újabb fejezettel bővült. A két település célja, hogy a Tisza-tóhoz látogató vendégek minél több minőségi élményben részesüljenek.

További részletek a Kenguru Park és a Tiszafüredi Szabadvízi Strand oldalain találhatóak!

Évezredes időutazás a Tisza-tó partján

Már látogatható a Kiss Pál Múzeum legújabb kiállítása, amely az ezer éve lakott környék történetét mutatja be. A kiállításon megismerhetitek Tariczky Endrét, aki a helyi régészet első úttörője volt, sőt még itt talált mamutcsontvázat is megtekinthetsz!

Régiségvásár, ahol kincsekre bukkanhatsz

Régi fényképezőgépek, hangszerek, fényképek, használati tárgyak, lámpák, sőt még pénzek és nippek is találhatóak a Tiszafüredi Régiségvásáron, amit minden hónap első szombatján rendeznek meg. A vásárnak a Kastély út ad helyet a nyár folyamán, majd októbertől a Sportcsarnok Parkolójában kell keresni a kincseket.

Ülj fel a Füred Eye-ra!

30 méter magasból, madártávlatból nézhetsz szét a Füred Eye-ról, a tiszafüredi óriáskerékről, ahonnan páratlan panoráma nyílik a tiszafüredi morotvára és a Füredi-Holt-Tiszára. Az óriáskerék környékén, a vidámparkban is kedvedre mókázhatsz.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: