fbpx
Tisza-tó élmények

Kukoricalabirintus, szamba, búzaösszeöntés – ezek a programok várnak augusztus első hétvégéjén

Egész hétvégén változatos programokkal várnak a Tisza-tónál Tiszafüreden, Abádszalókon, Tiszaderzsen, Kiskörén, Sarudon, Poroszlón is!

Augusztus 4. péntek, Abádszalók: Tengeri Piknik a Kukoricalabirintusban

Ezen a pénteki-szombati napon lesz itt minden: kukoricalabirintus, móka, kacagás, könnyedség, jó hangulat, kikapcsolódás egy olyan helyen, ahol a hozzánk látogatók hallgathatnak egy jó koncertet, a pörgős ritmusokra rophatnak is egyet, vagy akár tanulhatnak néhány bűvész­trükköt, közben pedig a gyerekek nyugodtan szaladgálhatnak a mezőn, a labirintusban pedig együtt barangolhat a család apraja nagyja. A hangulatot a színvonalas zenei programok adják, mindemellett pedig nagy hangsúlyt kap a minőségi gasztronómia, ami a helyi termelők jelenlétével valósul meg.

További részletek az eseménynél:

TENGERI PIKNIK *Kaland*Élmény*Swing

Event by Tengeri Piknik and Kukoricalabirintus Tisza-tó on Friday, August 4 2023 with 128 people interested.

 

Augusztus 4. szombat, Abádszalók: Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom filmvetítés

Merülj el a Tisza-tó csodálatos világában az ősszel mozikba kerülő Tisza-tó – Az ember alkotta paradicsom című, egész estés természetfilm INGYENES, premier előtti vetítésén Abádszalókon, augusztus 4-én, pénteken este 21 órakor a Tisza-tó Strandon! A vetítés után, a közönségtalálkozón megismerkedhetsz és beszélgethetsz az egyik alkotóval, Szendőfi Balázzsal.
A film mesélője, Ljasuk Dimitry kézen fogja a nézőt és mind a 4 évszakot átívelve bemutatja, hogy az évtizedek során mivé lett ez a különleges hely, melynek megszületését az 50 éve épült kiskörei vízlépcső megépítése tette lehetővé. Milliónyi különleges madár és hal költözött be ide, a sűrű növényzet zöldre festette a szőke folyó partját. Ma már vadregényes kanyarulatok, fekete vizű belső tavak, nádas labirintusok és ezernyi sziget idézi az ősi Tiszát. Az ember építette, a természet belakta. Így jött létre az ember alkotta paradicsom: a Tisza-tó.
További részletek az eseménynél:

Augusztus 5. szombat, Tiszafüred: Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Búzagyűjtő Nap

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ az idei évben  a MAGYAROK KENYERE – 15 MILLIÓ BÚZASZEM Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Búzagyűjtő Napját Tiszafüreden rendezi meg.

 

Augusztus 5. szombat, Tiszaderzs: Éjjel az omnibusz tetején nosztalgiaműsor

 

Augusztus 5., szombat, Kisköre: Szamba szombat a Lépcső Bisztróban

Szambázz be szombaton 13:00-kor a Lépcső Bisztró Tisza-tó-ba, mert a SambAmor Hungary a Tisza-tóhoz hozza el Braziliát!
A szombati szamba bulin megismerkedhettek a brazil zene és tánc varázslatos világával egy remek sambás csapatnak köszönhetően, akik brazil dallamokkal és ritmusokkal kápráztatnak el.
A belépés ingyenes, de érdemes előre asztalt foglalni üzenetben vagy telefonon, mert nagy az érdeklődés!

 

Augusztus 5. szombat, Poroszló: Nyitott Porta a Poroszlói Tájházban

Más napokon az Ökocentrum szabadidőparkjában található, 1884-ben épült Tájház az Ökocentrum belépőjegyével látogatható, augusztus 5-én azonban kinyitjuk a Kossuth utca felőli tájház-kaput, így az épület és a benne található helytörténeti gyűjtemény megtekintéséhez nem szükséges belépőjegyet váltani.

11 órától a Nagyiváni Néptánccsoport szórakoztatja fellépésével a közönséget.

A Tájház udvarán ezen a napon kézműves kirakodó vásár: táskák, kötények, bio aszalt gyümölcs, gyöngyfűzés, kézműves munkák és alkotások, szörpök, lekvár, méz, teák

Augusztus 5. szombat, Sarud: XIX. Tisza-tó Sail Szélszalag Regatta

A Kovács Feri bácsi által életre hívott vitorlás találkozó a Sarudi- medence legrégebbi vitorlás versenye, ami életben tartunk és igyekszünk folyamatosan fejleszteni.
Nem vérre menő küzdelem.
Egyszerű pálya.
Jó barátok.
Minden hajóosztály egyben
További részletek a Facebook eseménynél:

Augusztus 5. szombat, Éjszakai Tisza- tó Kerülő Kerékpáros Túra

8. Éjszakai Tisza-tó Kerülő Kerékpáros túra
Rajt: 20:00-tól 21:00-ig. Cél zárás: hajnali 03:00 óra
Táv: 65km klasszikus tó kör
Gyerek táv: 21km kerékpáros úton Poroszlóig és vissza. Gyerek táv rajt: 19:30-tól – 20:00 óráig
Regisztráció e-mailben szükséges augusztus 3. éjfélig: tiszato.bringa@gmail.com

További részletek az eseménynél:

Éjszakai Tisza- tó Kerülő Kerékpáros Túra

Event in Tiszafüred, Hungary by Tisza-Tó Bringakör on Saturday, August 5 2023 with 1.4K people interested and 124 people going. 7 posts in the discussion.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: