fbpx
Egyéb

Tiszafüred lesz a díszvendége a harmadik Tisza Challenge nyíltvízi úszásnak

Augusztus 5-én kerül megrendezésre a III. Tiszai Challenge nyílt vízi úszás, ahol egy 10 km-es és egy 500 méteres távon lehet átúszni a Tiszát.

Nem verseny, hanem tömegsprortrendezvény a Tiszai Challenge, ami már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Felső-Tiszán Tiszabercel és Balsa között, noha a rendezvényt Gávavencsellő települése rendezi. A nyílt vízi úszás hagyománya már igazán régre nyúlik vissza hazánkban: a júliusi Balaton-átúszás és az augusztus 12-i Tisza-tó átúszás és átevezés között, augusztus 5-én lehet a szőke folyónkat is átúszni.

Az idei rendezvény díszvendége a Tisza-tó fővárosa, Tiszafüred lesz. A díszvendég településen a sportélet kiemelkedően fontos, nemrégiben a kajakosaik tértek haza dobogós helyezésekkel a világbajnokságról. A Tisza-tavi kerékpáros túrák is innen indulnak ki, és fontos központja a vízitúráknak is, éppen ezért esett a szervezők választása Tiszafüredre idén.

A Tiszai Challenge-en egy 10 km-es úszásra lehet jelentkezni, ahol Tiszabercel és Balsa között fognak úszni a résztvevők, azonban ha valaki nem gyakorlott nyílt vízi úszó, de szeretné kipróbálni magát, azok számára egy 500 méteres távot jelöltek ki a szervezők.

A verseny részleteiről és a nevezésről a Tiszai Challenge Facebook oldalon lehet tájékozódni.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: