fbpx
Egyéb

Klímabarát díjban részesült a Tisza-tavi Ökocentrum

A Heves Vármegyei Közgyűlés Klímabarát elismerésben részesítette a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumot, akiknek a Tisza-tó élővilágának bemutatása mellett a fenntarthatóság mindig fontos.

A Klímabarát Díjat június 30-án, az egri vármegyeházán vette át Balogh Edit, a Tisza-tavi Ökocentrum igazgatóhelyettese.

Fotó: Jakab Tibor

A heol.hu tudósítása szerint “a létesítmény 2012-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A Látogatóközpont Magyarországon unikális, hisz Európa legnagyobb – közel 1 millió literes- édesvizű akváriumrendszerében, természetes környezetükeben mutatja be az érdeklődőknek a Kárpát-medence őshonos halait, melyek közül kiemelendőek a vizák. Céljuk, hogy a fenntarthatóság égisze alatt a hozzájuk érkező évi 200 ezer látogató szervezett keretek között, irányítottan, de mégis könnyed és szórakoztató módon ismerje meg Magyarország második legnagyobb tavának, a Tisza-tónak az élővilágát.”

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: