fbpx
Promó

Milyen a tökéletes lábtörlő? (x)

Otthonunk ajtaja előtt áll őrt és vigyáz lakásunk tisztaságára a lábtörlő. Egyfajta védelemként szolgálja otthonunkat, hiszen ha jó minőségű, akkor nem engedi be a koszt a szennyfogó lábtörlő. Akár a beltérben is elhelyezhetünk egyet, ami felfogja a maradék vizet a cipőkről. Ez különösen a csapadékosabb időszakokban ideális. (Hirdetés)

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a lábtörlő is ugyanolyan, mint a beltéri szőnyeg. Pedig ez közel sem így van. A lábtörlő nem egy kisméretű szőnyeg, hanem ennél sokkal több. De vajon mit tud, és hogyan látja el funkcióját?

A tiszta otthon érdekében

A hagyományos szőnyegekhez képest a lábtörlő anyagának jóval nagyobb a nedvszívó képessége. Így tudja elvégezni a feladatát, azaz felszívni a piszkot és a nedvességet a cipőkről. Ezért egyáltalán nem javasolt levágni egy régi szőnyegből egy kis darabot és azt használni lábtörlőnek.

Ha az ajtó másik oldalára is teszünk egy lábtörlőt, akkor az legyen egy nagyobb méretű, míg a kinti a kisebb. Így még jobban segíthetjük a lakás tisztán tartását, kevesebbet kell takarítani, mert sokkal csekélyebb mennyiségű kosz kerül be.

Hogyan tisztítsuk a lábtörlőt?

Mivel a lábtörlő felfogja a szennyet, mindenképpen érdemes gyakrabban kitisztítani, mint egy beltéri szőnyeget. Ha nem így teszünk, pont az ellenkező hatást érjük el vele, hiszen a benne ragadt piszkot be fogjuk hordani a lakásba. Ez pedig senkinek sem érdeke, legfőképp annak nem, aki a háztartást vezeti.

Kétfajta módszert kell megkülönböztetnünk: az egyik a száraz, a másik a nedves tisztítás. A száraz takarításra gyakrabban sort keríthetünk, akár minden nap kiporolhatjuk a lábtörlőnket, ha nagyobb igénybevételnek van kitéve. A maradék koszt porszívó segítségével távolítsuk el a szálak közül.

Nedves tisztításra is szükségünk lehet, ha már nagyon szennyezett a textília. Ez esetben ne használjunk erős vegyszereket. Szappan vagy általános mosószer bőven elég lesz, és egy kefe segítségével finoman dörzsöljük át a szövetet. Bizonyos típusokat slaggal is lemoshatunk.

 

Hova és hogyan helyezzük el a lábtörlőt?

A bejárat előtt elhelyezett lábtörlő legyen összhangban az ajtóval, ha azt szeretnénk, hogy ne csak praktikus legyen, de jól is mutasson a házunk vagy lakásunk előtt. A benti szennyfogó szőnyeg illeszkedjen az előtér stílusához, színeihez.

Mindkettőnél érdemes figyelembe venni, hogy ne akadályozza az ajtó nyitását és zárását, hiszen az nagyon kényelmetlen lehet számunkra. Ne higgyünk a szemünknek, mérjük meg pontosan, hogy mekkora helyünk van erre a célra, és ennek megfelelően vásároljuk meg a lábtörlőnket.

Csúszásgátlós típussal elejét vehetjük a kellemetlen baleseteknek. S hogy ne legyen unalmas fekete, választhatunk színes lábtörlőket is a Szőnyeg textil webáruház kínálatából. Egy meleg barna barátságosabb, otthonosabb benyomást kelt, a piros stimuláló, a kék pedig nyugtató hatású lehet. A sötétebb színek ideálisabbak lábtörlőnek, mint a világosak.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: