fbpx
Tisza-tó élmények Tiszaderzs

Megnyitott a Tisza-tavi Levendulás, kétnapos Levendula Fesztivállal is várnak

Két héten át lehet levendulát szedni Tiszaderzsen, a Tisza-tavi Levendulásban, majd június 30-án és július 1-jén Levendula Fesztivál is lesz.

Június 26-án megnyitotta kapuit a Tisza-tavi Levendulás Tiszaderzsen, a Rákóczi Ferenc út végén. A Tisza-tavi település egyik kis utcájában található a több ezer levendulatő, amit néhány évvel ezelőtt ültetett el az önkormányzat.

A levendulásban idén is megnyitották a Szedd Magad! napokat, így egészen július 9-ig 13:00 és 18:00 között lehet szedni levendulát a különböző aratókosarakba.

Június 30-án és július 1-jén Levendula Fesztivállal várják a látogatókat. A kétnaps fesztiválon minden a levendula körül fog majd forgni, emellett koncerttel, színpadi progamokkal is várják a látogatókat.

A tiszaderzsi Levendula Fesztivál programja

Június 30. péntek

15:00 Falvédő kiállítás megnyitó a Hatvani Dániel Könyvtárban

16:00 Nt. Fodor Gusztáv, a református templom lelkésze: Biblia és a csillagászat előadása, meteorit simogató a templomban

17:00 Megnyitó, nyereménysorsolás

19:00 NIKODÉM NORBERT és HALPER LÁSZLÓ jazz koncertje a Romtemplomnál

Július 1. szombat

9:00 Kapunyitás

9:30 Napindító jóga

10:00 Levendulás Népi Játéktár

14:00 Tavirózsa Nótakör műsora

16:00 Pancsi bohóc

17:00 Vásári Komédia a Tiszasülyi Kolopi Színkörrel

18:00 Lélekterápia Nagy-Czakó Gyöngyivel a Romtemplomnál

A nap folyamán itt lesz a Hortobágyi Nemzeti Park interaktív játékokkal, a Kiss Pál Múzeum a Tisza-tó 50 kiállítással és izgalmas foglalkoztatókkal, lesz helyi termék vásár sok-sok környékbéli termékkel, meglepetés koncertet ad Szabó Kitti gitárművész, továbbá: csillámtetoválás, arcfestés, hajfonás, kézműves foglalkozás, kézműves termékek vására, lángos, levendulás italok, sütemények, vattacukor, kedvezményes Kenguru Park belépő, falunéző kerékpáros túra.

A levendulaszedéshez néhány fontos információt is megosztottak:

💜 A levendulást mindenki saját felelősségére látogathatja!
💜 A levendulás virágzásban van, ezért a lepkék és a pillangók mellett, méhek is látogatják. Ha allergiás vagy a méhcsípésre, kérjük hozd magaddal az allergia elleni készítményed!
💜A levendulásban közvetlenül nincs árnyék, ezért a meleg miatt készülj hűsítővel, napvédő eszközökkel. (naptej, szalmakalap, víz, stb.)
💜 Pihenni, leülni a levendulás melletti árnyékos, fás, ligetes részen lehet.
💜 A levendula bokrok homokos talajban vannak, ezért érdemes kényelmes, erre a talajra is alkalmas lábbeliben érkezni.
💜Levendulát csak az arra kijelölt helyen lehet szedni, kizárólag metszőollóval vagy ollóval lehet.
💜Vágóeszközt kérjük hozz magaddal, mert korlátozott számban tudunk csak biztosítani kaució ellenében.
💜 A növényeket tépni, szaggatni tilos!
💜A levendulát csak a megvásárolt arató tasakokba lehet szedni, kicsi tasak 1000,- Ft nagy tasak 2000, – Ft. Ezek a helyszínen megvásárolhatóak a belépésnél.
💜 Ha nem szeretnél levendulát szedni, csak gyönyörködnél a látványban, sétáló jegyet kell vásárolnod ami 200,-Ft. (14 éven aluliaknak ingyenes.)
💜A levendulás remek fotó helyszín is, ezért ha csak fotózni szeretnél, kérjük jelezd a belépésnél, ez esetben is sétáló jegyet kell vásárolnod.
💜 Autóval csak a kijelölt pontig lehet behajtani, onnan gyalog kell megközelíteni a levendulást.
💜A levendulásban mobil WC üzemel, használata díjmentes.
💜 Ha látogatásod után írsz egy pozitív értékelést valamelyik oldalunkra, esetleg töltesz fel képet és megjelölsz minket, azt szívesen vesszük és megköszönjük!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: