fbpx
Egyéb

Futás a szúnyogok elől! (x)

Ez is egy jó sport, de a NATURLAND ennél jobbat ajánl. Egyrészt a nyár és a mozgás örömét segítő, másrészt a vérszívók és izzadások ellen védő szereket. Lássunk pár NATURLAND-tippet, hogy aktívan és csípésmentesen teljen minden vízparton és mozgással töltött nap! (Hirdetés)

Ajjaj, nem tetszik, amit a tükörben látok: szétreped ez a bikinialsó rajtam, pedig tavaly még jó volt. A betyárját, mekkora hurkáim lettek! Hová tűnt a beach-bodym?! Ugye ismerős mondatok? Segítünk, hogy ne ruhacserére kelljen fordítani a nyaralásra félrerakott lóvét és maradjon még szúnyogriasztóra, izzadásgátlóra és jégzselére is.

A fogyás legegyszerűbb módja: kevesebbet enni (kalóriában mindenképp) és aktívabban élni, többet mozogni. Hát ez elsőre egyszerűen hangzik, de kivitelezni annál nehezebb. Tudjuk, minden életmódváltás az elhatározással és az akaraterővel kezdődik. Vegyük úgy, hogy ez adott, eldöntöttük: a nyáron többet mozgunk és ezt a fogadalmat tartani is tudjuk, mert annyira kemények vagyunk!

Kezdjük akkor egy-két meglepő adattal. A WHO felmérése szerint a magyar 11 éves gyerekek alig egyharmada mozog rendesen és rendszeresen. A 15 éves tinédzserek körében még rosszabb ez a mutató és sajnos felnőttként sem javul a helyzet. A magyar nagykorúak 40 százalékának (tízből négy ember) nem elégséges a fizikai aktivitása. Emellé sajnos rengeteg felesleges kalóriát viszünk be és már fiatalon lusták és tunyák vagyunk. A fölösleges kalóriákat mindenképpen csökkenteni kell, ha fogyni akarunk. Ezen a hasznos oldalon és linken kiszámolhatod, mennyivel kevesebb kalóriára van szükséged ahhoz, hogy tartósan fogyni kezdjél.

A rendszeres mozgáshoz a fokozatosság elvével érdemes nekikezdeni. Ne akarj rögtön öt kilométert lefutni fél óra alatt! Ne tűzz ki magad elé lehetetlen célokat! Nemcsak a kedved megy el az egésztől az első komoly izomláz jelentkezésével, hanem súlyos sérüléseket, húzódásokat, rándulásokat is begyűjthetsz és akkor annyi a nyári súlycsökkentésnek. A NATURLAND gyógynövényes hatóanyagú csont-izom-ízület termékcsaládja azonban segít megelőzni a bajt. Jégzselé, hát- és derékbalzsam, sósborszeszes gél, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Mozgás előtti bemelegítésre és utána lazításra egyaránt.

Szóval a rendszeresség és mértékletesség az első. A felnőtteknek hetente legalább 150 perc mérsékelten intenzív vagy 75 perc intenzív gyakorlatot kellene végezni. Mérsékelt testmozgásnak számít az, amely során már éppen nem tudunk folyamatos társalgást fenntartani, mert kapkodnunk kell a levegőt. Bontsuk le ezt napi adagokra és kapaszkodjunk meg: napi bő 20 perc vagy egy héten ötször 25 perc! Tegyük a kezünket a szívünkre: ennél sokkal több időt töltünk a mobiltelefonjaink nyomogatásával, ami nem éppen izomerősítő gyakorlat.

 A mozgásra pedig a nyári időszak szinte végtelen változatosságot kínál: ütemes gyaloglás, jó tempójú túrázás, kocogás-futás, biciklizés, úszás, strandröpi, tánc. Szinte bármi lehet, ami jól esik és huzamosabb ideig (legalább 20 percig) fenn tudjuk tartani.

NATURLAND-jótanács: arra mindig figyelj, hogy ne pörgesd túl magad, ne legyen túl szapora a pulzusod. A maximális pulzusszámot így tudod egyszerűen kiszámolni: maximális pulzus = 220 mínusz az életkorod. Azaz kivonod a 220-ból a korodat, és megkapod a sportolás közbeni maximum pulzusszámot, amit nem tanácsos túllépni. Ennek a számnak a 70 százalék körüli értéke az a tartomány, ahol a legtöbb raktározott zsírt égeti el a szervezet. Egy 30 éves esetén az ideális pulzusszám tehát 130 körüli szívverés/perc – zsírégetéshez. Egy 50 éves esetén 120 körüli szívverés percenként, ami a leghatékonyabb fogyást és örömteli élményt biztosítja.

Persze nincsen mozgás fokozott verejtékezés, közismertebb nevén izzadás nélkül. Egyedileg változó, ki mennyire lesz csatakos, de szerencsére vannak hatékony termékek, amelyek segítenek csökkenteni a bőrfelszíni folyadék kiválasztást. Ilyen a Naturland különleges oldata, amely csökkenti a bőrfelületek izzadását és megelőzi a kellemetlen illatok kialakulását.

Feltéve, hogy nem esznek meg közben a szúnyogok. A NATURLAND, azonban igazi gondoskodó családtag, hiszen szúnyogstopot előidéző illóolaj, riasztó és csípés utáni stiftek is találhatóak a kínálatában. És még egy hasznos NATURLAND-tipp a végefelé. Ha úgy döntötök, kirándulni mentek, mert nektek ez a mozgás fekszik a legjobban, akkor használjatok NATURLAND kullancs- és szúnyogriasztó spray-t, ami 4-6 órán át tartja távol a vérszívókat. Hazaérve azonban mindenképp ellenőrizzétek magatokat és a felszerelést is kullancsok után kutatva!

Nyilván tudjátok, hogy a mozgásszegény életmód kulcsszerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek, rosszindulatú daganatok és a cukorbetegség kialakulásában. A rendszeres mozgás, testedzés viszont nemcsak a jobb egészséghez vezet el, hanem boldogságot okoz, segít a stresszkezelésben, jobban alszunk utána, ami szintén elősegíti az alacsonyabb kalóriabevitelt – tehát hatékonyabbá teszi a fogyást. És akkor nagyobb önbizalommal, a kedvenc fürdőruhában egy igazi „beach-body”-val lehet megcélozni a nyarat és a vízpartokat.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: