fbpx
Promó

Tudni szeretnéd, milyen egy jó social media poszt? (x)

Hát persze, hogy mindenki azt szeretné tudni, hogyan és mit kellene ahhoz posztolni, hogy tökéletes legyen a közösségi média profilja. Csakhogy egyetlen egyetemleges megoldás nem létezik, így ebben a cikkben sem fogod megtalálni A Kulcsot! (Hirdetés)

Ellenben megtalálhatsz valami sokkal többet annál, hiszen ahány cég és ahány social media platform, annyiféle szabály és módszer létezik. Ugyanakkor jó, ha tudod, hogy vannak olyan axiómák, vagyis alaptények, amiket ha figyelembe veszel, közel kerülsz a tökéletes poszthoz!

Ahány ház, annyi szokás!

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ha minden közösségi oldalon ugyanazt posztoljuk, akkor elvégeztük a feladatot. Ha elolvasod a Klikkmarketing cégvezetőknek szóló könyvét, akkor látni fogod, hogy nagyobbat aligha tévedhetnél.

Ugyanis minden felületnek megvan a maga specifikus nyelvezete, tartalmi és formai követelménye, így teljesen máshogy kell, hogy kinézzen egy Insta poszt, mint egy Facebook bejegyzés, és akkor még a TikTokról szót sem ejtettünk.

Ha ezt figyelembe veszed, máris nagy lépést tettél azért, hogy felhívd magadra a közönség figyelmét. Ha azonban fittyet hánysz rá, akkor kénytelen leszel számolni a következményekkel: a látszólagosan tökéletes tartalom szinte érintetlen marad. Most legalább már tudod, miért történhet meg mindez.

Ne légy tolakodó!

Szintén sokat tehetsz azért, hogy a tartalmaid ne legyenek idegesítőek, így semmiképp se nyomulj túlságosan, ne akarj tukmálni, a posztoddal és a hozzá kapcsolódó képekkel illeszkedj a hírfolyamba, ne zavard meg a görgetést.

Ha így teszel, akkor a felhasználó akár kattintani is fogja a linkedet, nem pedig azon nyomban menekülőre fogja.

Ehhez mindig tartsd fejben, hogy az adott platformra miért látogat el a felhasználó: van, ahol hosszabb, van, ahol rövidebb videókat akar nézni, míg más oldalakon a képeket szeretné nézegetni. Ebbe a vonulatba kell neked is beilleszkedned az adott tartalmaddal!

 

Ne engedd bő lére!

Bár tisztában vagyunk vele, hogy mindenkinek rengeteg sok mondanivalója van a termékével és szolgáltatásával kapcsolatban, gondosan ügyelni kell arra, hogy ne nyújtsd túl a posztokat. A közösségi oldalakon ugyanis nem az elmélyült információszerzés a cél, arra ott lesznek a blogok, ahol hosszabban értekezhetsz a számodra releváns témákról.

A social media felületein viszont igyekezz minél rövidebbre fogni a mondanivalódat, hogy az üzeneted valóban eljusson a célközönségedhez!

 

Ne feledkezz meg az értékeidről!

Talán mondani sem kell, de minden egyes megjelenés – legyen az akár egy rövid videó vagy egy pár soros poszt – rólad és a cégedről árulkodik. Arról, hogy milyen értékeket vallotok, mit gondoltok a vásárlóitokról, milyen elvek mentén üzleteltek.

Éppen ezért fontos végső tanács, hogy még a legrövidebb kétszavas posztot is alaposan gondoljátok át, mert egy-egy félresikerült poszt tartós károkat tud okozni a vállalkozásod számára!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d