fbpx
Promó

A kerékpárszállítás módjai és alapszabályai (x)

Amikor autóval szeretnénk szállítani a kerékpárt, akkor az első az, hogy kitaláljuk, melyik tartóeszköz passzol hozzánk. Az autó- és kerékpártípus ugyanis meghatározhatja a döntésünket. Szerencsére ma már rengeteg lehetőségünk van, hogy biztonságban transzportálhassuk kedvenc járgányunkat. (Hirdetés)

A következő cikk tehát segítséget nyújthat abban, hogy kiválasszuk az ideális kerékpárszállító terméket. 

A kiválasztás elsődleges szempontjai

A szállítóeszközök kínálatában sok-sok produktum vár ránk és egyáltalán nem biztos, hogy mindegyik illik a gépjárműhöz és a bringához. A Bikepro.hu kerékpár webshop kerékpárszállítói között például mindenféle típus képviselteti magát. 

Nemcsak a jármű-kompatibilitás fontos, hanem az egyes termékek funkciója is. Tehát először is tisztázzuk, hogy milyen gyakran vennénk elő az eszközt. 

Az sem árt tudnunk, hogy használat közben mekkora távolságokat teszünk majd meg, mivel ez leginkább az üzemanyag-fogyasztásra hat ki, ami a jelenlegi árak mellett igencsak lényeges szempont. Ha például minden nap autóval közlekedünk, de nem teszünk meg túl nagy távolságokat, akkor a tetőre szerelhető tartó a legjobb megoldás. 

Végül, a szerelhetőség szintén említést érdemel. Habár a hátsó ajtóig könnyebb felemelni a bringát, mint a tetőre, ennek ellenére a hátsó ajtóra felhelyezhető darabok rögzítése sokkal komplikáltabb. A vonóhorogra szerelt változatokat könnyen feltehetjük, és a hosszabb utak alatt alig növelik valamivel a légellenállást. A másik két típus viszont nem jeleskedik ezen a területen. 

A különböző kerékpártartók előnyei

Ha biztonságban akarjuk tudni a bringánkat, három lehetőségünk van; választhatunk a vonóhorogra, a hátsó ajtóra és a tetőre szerelt tartók közül.

A hátsó ajtóra felhelyezhető produktumhoz viszonylag olcsón hozzájuthatunk, ráadásul valamennyi gépjárművel kompatibilis. Az autó fényezésével viszont nem valami kíméletes, plusz a bicajok felszerelése sem annyira egyszerű.

A vonóhorogra rögzíthető darab előnye, hogy akár 3-4 kerékpár is elfér rajta, és többnyire összecsukható kivitelben szerezhetjük be, de ez már drága darab. 

Végül, a tetőre tehető változat felhelyezése roppant egyszerű, de konzolok és keresztrudak kellenek hozzá, ami igencsak növeli a fogyasztást. Arra is vigyázni kell, hogy a szabályok szerint ne rakjuk túl magasra a kerékpárokat.

 

A tárolás módjáról

A használaton kívüli tartó megfelelő tárolása ugyancsak lényeges, tehát ez is fontos szempont a vásárlás során. Ha garázsban szeretnénk tárolni, sebaj, itt bármelyik típus elfér, azonban a társasház 6. emeletére már nem biztos, hogy egyszerű felvinni ezeket. 

Természetesen az sem mindegy, hogy mekkora összeget tudunk áldozni a tárolóra, hiszen olcsóbb és drágább darabok egyaránt kaphatók. 

Látod, mennyi mindent kell átgondolni? Fuss végig ezeken a pontokon, és így jó döntést hozhatsz!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: