fbpx
Tisza-tó élmények Tiszaderzs

Gondozó neveli fel az erszényből kidobott bébi kengurukat a tiszaderzsi Kenguru Parkban

Két kis kengurut dobott kis az anyjuk az erszényből a tiszaderzsi Kenguru Parkban egy nagy vihar után, akiket most a gondozók nevelnek fel.

Ahogy azt korábban is írtuk, 10 kis kenguru született a tiszaderzsi Kenguru Parkban, akik anyjuk erszényéből már egyre többször figyelik a világot, azonban csak 8 hónapos korukban hagyják el a védelmet nyújtó zsebet.

Fotó: Kenguru Park Tiszaderzs

A napokban viszont szomorú eset történt a park benett kenguruinál:

A kert gondozói vették észre egyik reggel, hogy egy nagy vihar után 2 kis kenguru hevert a Kenguru-ösvényen. Őket valószínűleg a vihartól megrettenve a kenguru mamák dobták ki -a faj természetes védekezési reakciójaként- az erszényekből.  Mivel ilyen esetben a nőstény állatok már nem fogadják vissza a kölyköt, a gondozóknak azonnal cselekednie kellett.

– közölte lapunkkal a tiszaderzsi Kenguru Park.

Aggodalomra semmi ok, hiszen a gondozók szószerint kézbe vették az ügyet és ahogy a park közölte:

A kis kenguruk körülbelül  4 hónapos voltak, mikor kikerültek az erszényből, mivel normál esetben 8 hónaposan hagyják el az erszényt, ezért a gondozók első dolga volt egy mesterséges zsebet készíteni ahol az állatok biztonságban érzik magukat és megfelelő hőmérsékleten növekedhetnek. A kis állatok meghálálva a mesterséges gondozást, egyre jobban fejlődnek és időnként már elhagyják a pihe-puha mesterséges zsebet és széjjel néznek a nagyvilágban.

Eleinte 2,5- 3 óránként ettek macska tejpótló tápszert, most már 4 óránként „cumizzák” a folyékony táplálékot, de elkezdték apró adagokban a szilárd takarmány fogyasztását is.

Fotó: Kenguru Park Tiszaderzs

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d