fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Miklósa Erika lett a Tisza-tó nagykövete, május 15-től jubileumot ünnepel a Tisza-tó

50 éves lett a Tisza-tó, amihez kapcsoldódóan jubileumi hét lesz májusban, de az egész évben rengeteg programmal készültek a települések.

1973. május 16-án adták át a kiskörei vízlépcsőt, innen számoljuk a Tisza-tó létrejöttét és ekkor tartja születésnapját. A Tisza-tó 50 éves évforuldulójához kapcsolódóan jubileumi programokat szerveznek a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal tagjai, ezt mutatták be a Lépcső Bisztróban rendezett sajtótájékoztatón.

A jubileumhoz kapcsolódóan Miklósa Erika operaénekesnő lett a Tisza-tó nagykövete.

2023. május 13. ( szombat)
Tisza-tavi Vízi Sétány Túra
9:00 A Madarak és Fák Napja alkalmából Tisza-tavi Vízisétány túrára várja a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság az érdeklődőket ezen a napon. Indulás: Fűzfa Kikötő, Poroszló

2023. május 15. (hétfő)
50%-os nap a Tisza-tavi Vízisétányon
10:00 Ingyenes szakvezetéssel egybekötött 1,5 órás túra indul a poroszlói Fűzfa Kikötőnél található Tisza-tavi Vízisétányon. Ezen a napon minden belépőjegy árából 50% kedvezményt biztosít a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

Évezredes időutazás a Tisza-tó partján c. kiállítás megnyitója
10:00     a tiszafüredi Kiss Pál Múzeum, Kisköre Város Önkormányzata és a KÖTIVIZIG együttműködésében egyedülálló régészeti kiállítás nyílik Kiskörén.
Helyszín: Ring-a-tó Szolgáltató és Rendezvényház ( Kisköre, Tisza II lakótelep 9)

11:00      a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének épületében újragondolt kiállítás nyílik a KÖTIVIZIG tulajdonában lévő értékes gyűjteményekből ( pl. Chiovini Ferenc festményei)

2023. május 16. (kedd)
Tisza-tó 50 – vízügyi szakmai konferencia és emléktábla avatás
10:00 – 13:00 A Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciójáról rendez szakmai konferenciát a KÖTIVIZIG, ahol megemlékeznek a Kiskörei Vízlépcső 1973. május 16-án történt átadásáról is. A vízügyi konferenciát a Kiskörei Szakaszmérnökség előtti parkban emléktábla avatás követ. Az avatáson közreműködik: Miklósa Erika művésznő, a Tisza-tó Nagykövete.
Konferencia helyszíne: Ring-a-tó Szolgáltató és Rendezvényház ( Kisköre, Tisza II lakótelep 9)

2023. május 17. (szerda)
Országos Rendőrségi Tisza-tó körüli Futóbajnokság
9:00 A Jász-Nagykun-Szolnok és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságok közös szervezésében zajlik az országos rendőrségi váltófutó csapatverseny. Verseny táv: 64,5 km. Rajt helyszíne: Albatrosz Kikötő, Tiszafüred

Tisza-tó Triatlon Sárkányhajó Verseny
8:00 – 17:00 A City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület szervezésében valósul meg a Tisza-tó Triatlon Sárkányhajó verseny. Helyszín: Tiszafüred, Holt-Tisza Szabadstrand vízfelülete

2023. május 20. (szombat)
Tisza-tó 50 jubileumi bringatúra és videofilm bemutató
9:20 – 16:00 Több mint tíz éve gyűlnek össze a Tisza-tó fejlődéséért dolgozó politikai döntéshozók, állami és civil szervezetek, önkormányzatok és vállalkozások képviselői, hogy egy jó hangulatú Tisza-tó kerülő kerékpáros túra keretében tovább erősítsék a térség egységét. Indulás és beérkezés helyszíne: Tisza-tavi Kerékpáros Centrum, Tiszafüred

Kisérő program

2023. június 1-3.
Tisza-tó körbe evezés és Vízikék bemutató
A jubileumi év tiszteletére a Magyar Kajak-Kenu Szövetség három napos vízi kalandot
szervez, amelynek során egy túrára felfűzve érintik a tó legszebb látnivalóit. A tóra
indulási és érkezési helyszíne Tiszafüred. Itt debütál a vízitúrázást
népszerűsítő új applikáció, a Vízikék.

 

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: