fbpx
Tisza-tó élmények Tiszaderzs

Ormányosmedvepár költözött a tiszaderzsi Kenguru Parkba

Két ormányosmedvével bővült a tiszaderzsi Kenguru Park állati an jópofa csapata. A Dél-Amerikában honos állatok hamar megszokták új otthonukat és a napot szimatolással, falatozással töltik.

A Tisza tó  partján található mini állatkertben bár elsősorban Ausztrália élővilága elevenedik meg,  más földrészek állatai is képviseltetik magukat – közölte lapunkkal Varga Attila, a tiszaderzsi Kenguru Park ügyvezetője.

Fotó: Kenguru Park Tiszaderzs

A napokban érkezett a Közép és Dél-Amerikában őshonos élő  ormányosmedvepár, akiknek a nevével ellentétben semmi köze a valódi medvefélékhez. A mosómedvék közeli rokonának legfeltűnőbb sajátossága a csíkos farok és a megnyúlt orr, mely nemcsak szagló, hanem tapintó szervként is működik.

A nappal aktív állatok idejük nagy részében a talajon élelem után kutatnak és szinte bármit elfogyasztanak, a növényi részektől a madártojáson át a kisebb gerincesek, rovarok és férgek is csemegeként szolgálnak a számukra.

Fotó: Kenguru Park Tiszaderzs

A tiszaderzsi Kenguru Park a három napos hosszú hétvégén is változatlan nyitva tartással várja vendégeit, ahol nemrégiben 5 emucsibe kelt ki a tojásokból és 10 kis kenguru született.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d