fbpx
Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

Haltelepítést, horgászhely-karbantartást is végez áprilisban a Tisza-tavi Sporthorgász

Egynyaras compókat telepítettek Poroszló térségében és a tavaszi horgászhely-karbantartó munkálatokat is megkezdték.

Az év első haltelepítése

Az egynyaras compó első szállítmányának kihelyezésével elkezdődött a haltelepítések sora a Tisza-tavon. A teljes mennyiség fele érkezett meg április 12-én, a többi a következő héten érkezik

– írta a Tisza-tó halászati hasznosítója, a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft.

A halakat speciális, oxigénellátással felszerelt halszállító kádakba tették és így szállították csónakkal új élőhelyükre. Összesen 7000 egyedet telepítettek a Kőhíd-laposra, az Eger-patakba és a Rókásra.

A horgászhelyeket is karbantartják

Folyamatosan járják a Tisza-tó partját, és az éppen nem foglalt helyek növényzetét kaszálják. Ez őszig szinte megszakítás nélküli feladatot jelent a számukra – írja a társaság, egy nagyon fontos dologra viszont felhívták a horgászok figyelmét:

Komoly nehézséget jelent, hogy a robbanómotoros kaszák és önjáró szárzúzók rendszeresen magukra tekerik az eldobált horgászzsinórokat. Az eszközök karbantartása költséges és időigényes, ezért arra kérjük a horgászokat, hogy – saját érdekükben – ne dobálják el ezeket az egyébként is környezetszennyező hulladékokat.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d