fbpx
Tiszaderzs Tisza-tó élmények

Emu bébik láttak napvilágot a tiszaderzsi Kenguru Parkban

A 10 kis kenguru mellett 5 apró emu csibével bővült a Tiszaderzsen található Ausztráliát bemutató állatkert.

Csaknem minden világrésznek megvan a maga jellegzetes futómadara. Afrikának a strucc, Új-Guineának a kazuár, Dél-Amerikának a nandu, Ausztráliának pedig az akár 150-170 cm-es magasságú emu, így a strucc után a második legnagyobb madár.

Emu párunk tavaly óta élt együtt és folyamatosan figyeltük viselkedésüket. Nyomon követtük a násztáncukat, izgatottan néztük a fészeképítésüket majd a kotlási időszakot is. Ebben az időszakban elég nehézkes volt a tenyészpár gondozása, hiszen míg a hím állat kotlott, a tojó bőszen védte a területet, így csak speciális technika segítségével tudtuk etetni a folyamatosan a tojásokon ülő kakast

– fogalmazott a park.

A hím 8 héten át kotlott a 13-cm-es méregzöld tojásokon, melyekből végül-1-2 nap különbséggel- 5 kis csibe kelt ki. A csíkos tollruhájú kis emuk, kelés után négy- öt órával már  lábra álltak, hétnaposan már el tudták hagyni a fészküket s azóta is követik a kifutóban szüleiket és közösen csipegetik a növényekből álló táplálékot.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: