fbpx
KÖTIVIZIG

10 millió köbméterrel több vizet tároz a KÖTIVIZIG a Tisza-tóban

Befejeződött a Tisza-tó nyári feltöltése, a KÖTIVIZIG a normál nyári vízszinthez képest 10 cm-rel magasabb vízszintet állított be, ezzel is készülvén egy esetleges aszályos nyárra és a megnövekedett vízigények biztosítására.

Befejeződött a Tisza-tó tavaszi feltöltése, miután a tározó vízszintje elérte a Kisköre-felső vízmércén mért 735 cm-es vízállást

közölte április 5-én a KÖTIVIZIG.

Ez 10 cm-rel magasabb a normál nyári vízszintnél, ezzel – a megnövekedett vízigények biztosítása és az aszályos helyzetre történő felkészülés érdekében – mintegy 10 millió köbméterrel több vizet tároznak a Tisza-tóban.

A továbbiakban Tisza-tó duzzasztott felvízszintjét a 735±5 cm-es tartományban tartja az üzemeltető vízügyi igazgatóság. A tározó magasabb vízszintje, ezáltal többlet vízmennyisége biztonságot nyújt a vízkészlet-gazdálkodásban, s nem utolsó sorban kedvezőbb feltételeket biztosít a tó élővilága és a turizmus számára – írják.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d