fbpx
Tisza-tó élmények Tiszaderzs

10 kenguru született a tiszaderzsi Kenguru Parkban

A tiszaderzsi Kenguru Park benett kengurui közül 10-en már kis Zsbeibabákat hordanak az erszényükben és már kidugják a fejüket is.

Megduplázódott a tiszaderzsi benett-kenguruk száma, hiszen az Ausztrál kontinens élővilágát bemutató mini állatkertben az itt élő 10 nőstény kenguru mindegyikének mozgolódik az erszénye.

Fotó: Kenguru Park Tiszaderzs

A fajra jellemző, hogy az utódok 1 hónapnyi vemhesség után rendkívül fejletlenül látják meg a napvilágot, alig pár grammosak. A megszületésüket követően felkapaszkodnak anyjuk erszényébe és több hónapig  ki sem bújnak onnan – közölte lapunkkal Varga Attila, a tiszaderzsi Kenguru Park ügyvezetője.

A 10 utód közül az idősebb, 4 hónapos állatok  már egyre gyakrabban dugják ki a fejüket a biztonságot nyújtó erszényből, így az az ide érkező látogatók  a kenguru-ösvényen haladva szinte testközelből csodálhatják meg az  apróságokat.

Fotó: Kenguru Park Tiszaderzs

A kelet-és délkelet Ausztrália és Tasmánia területén őshonos faj. A  természetben a bozótos területek, eukaliptuszerdők lakója, ahol rangsor nélküli csapatokban él.

A többi kengurufajhoz hasonlóan nyugalmi állapotban rövid mellső lábaira támaszkodva, négy lábon közlekedve halad előre, ekkor farkát támaszként használja. Ha azonban megriasztják, erős hátsó lábai segítségével szökell. Ekkor farka látja el a kormány szerepét. 

A tiszaderzsi Kenguru Park igazi paradicsom a kenguru rajongóknak, hiszen a benett-kenguruk mellett a Föld legnagyobb erszényes állatai, a vörös óriáskenguruk is megfigyelhetőek egy kilátórendszeren keresztül

Április 7-én újra nyit a tiszaderzsi Kenguru Park

A téli hideg és a különböző munkálatok miatt ideiglenesen bezárt tiszaderzsi Kenguru Park április 7-én újra megnyitja kapuit. A családi napon buborék party-val, énekes műsorral és lufihajtogatással is várják a látogatókat. A Tisza-tavi húsvéti programok igen színesek lesznek, hiszen tulipánmezővel, kerékpározással vagy éppen tojáskereséssel is várják a látogatókat. erről itt írtunk bővebben:

Húsvéti programok a Tisza-tónál

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: