fbpx
Promó

Tisza-tó kör e-bike-kal vagy tandemmel?

A Tisza-tavat e-bike-kal vagy tandemmel jobb körbetekerni? És hol lehet kerékpárt kölcsönözni az útra? Kifaggattuk a kérdésben Bartha Krisztiánt, az E-bike Tisza-tó kerékpárkölcsönző tulajdonosát. (Partneri együttműködés)

Megérkezünk az E-Bike Tisza-tó poroszlói kerékpárkölcsönzőjébe, ami a falu központjában, a főúttól 100 méterre egy kis utcában található. Beparkolunk az udvarba, a bringák már előkészítve várnak minket és a fogadtatás is igen szívélyes. Nem is habozunk tovább, egyből feltesszük az E-bike Tisza-tó kerékpárkölcsönző tulajdonosának, Bartha Krisztiánnak a kérdéseinket.

Az e-bike Tisza-tó tulajdonosa: Bartha Krisztián és felesége, Edit. Fotó: E-bike Tisza-tó

– Tapasztalataid alapján mi az, ami bárkit is a bringás tókerülésre motivál? Te például miért szoktál nekiindulni?

– Hát például egyszer azért indultam neki, mert morcos voltam. Bizonyára magammal, vagy már ki tudja mivel volt bajom. 65 km, 3-4 óra tekerés. És a végére már nem voltam mogorva! Aztán, amikor olyan szerelmesféle érzésem volt. Ilyen mondjuk többször is szokott lenni. Ekkor a feleségemmel megyünk együtt tandemmel, vagy épp e-bike-kal. Útközben sokat lehet beszélgetni és nevetni.

Meg akkor is (ilyen szintén sokszor volt), amikor a gyerekekkel vagy a barátaimmal akartam valami közös, Tisza-tavi programot csinálni. Olyat, ami egészséges és vicces is. A tókerülő bringázás mindig jó megoldás. A fittek jöhetnek normál bringával, tandemmel, a kevésbé eltökéltek e-bike-kal. A gyerekekkel tandemezés az egyik legjobb, bár kell hozzá némi erőnlét. A lurkók imádják, mert együtt bringázunk, közben a vízparti büfékben megkóstoljuk az aznapi finomságokat. Felmászunk a kilátóba, megcsodáljuk a vízlépcsőn vonuló halakat…

E-bike és tandem is van a kölcsönző kínálatában. Fotó: E-bike Tisza-tó

 

– Ezek azért igen nyomós okok…

– Előfordult, hogy amikor meghallgattam a rádióban a híreket és azt gondoltam, hogy itt mindenkinek elment az esze, akkor is kerékpárra pattantam. Egy kellemes, fejszellőztető tekerés valamennyire rendezi a világban való hitet.

De voltak már ennél egyszerűbb okai is egy-egy körnek. Elmentem Poroszlón kávézni, ami tőlünk 200 méter, de inkább elindultam a másik irányba, így 65 km volt az út és a végén nagyon jólesett a kávé. Kértem még egy fagyit is mellé. Ugyanezt egy pizzáért is megcsináltam, mert az utat jópofának, egészségesnek tartottam és volt rá néhány órám. És közben mindig látok érdekességeket.

Ilyen csodás helyeket is fel lehet fedezni a Tisza-tó körbetekerése közben. Fotó: E-bike Tisza-tó

– Szóval, akik nálatok bérelnek bringát, ilyen okokból indulhatnak neki?

– Mindenkinek más-más oka lehet rá, de azt gondolom, ezekhez valami hasonló.

– És mit mondanak a vendégeitek érkezéskor, az út végén?

– Azt, hogy milyen szép volt az út, a tó csodálatos, jókat ettek, ittak és persze a végére többnyire kellemesen elfáradnak. A nyereg mindenkinek átmasszírozza a fenekét, így másnap némi izomláz is várható. Részünkről mindenkinek őszinte elismerés, aki ezt a kört megcsinálja! Akármilyen bringával is. Aki inkább elektromos segítséggel szeretné megtenni, vagy kipróbálná a tandemjeinket, a guruló mosolygyárakat, állunk rendelkezésére!

– Jól hangzik! Lassan akkor indulhatunk is! Zoli bácsi és Krisztián a legjobbakat kívánva elköszön tőlünk:

– Jó tekerést, hátszelet!

Hol lehet kölcsönözni e-bike-ot és tandemet a Tisza-tónál?

Az e-bike és a tanden kölcsönzésének részleteit a www.ebiketiszato.hu oldalon és az E-bike-Tisza-tó Facebook oldalukon találjátok!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d