fbpx
Egyéb

Felújítanád akkumulátoros szerszámgépedet? Lássuk, mi mindenre lehet ehhez szükség! (x)

Az akkumulátorral üzemelő szerszámgépek igencsak elterjedtek az utóbbi időben, köszönhetően annak, hogy számos kedvező vonással rendelkeznek, miközben a teljesítmény tekintetében sincs okunk a panaszra. Ám bármilyen megbízható modellt is választunk, idővel eljön az ideje egyes alkatrészek cseréjének. (Hirdetés)

Milyen alkatrészekre lehet szükség?

A megbízható, minőségi gépek esetében is kiemelten fontos, hogy gondoskodjunk a rendszeres karbantartásról. Szerencsénk van, mivel ehhez minden szükséges, akkumulátoros géphez való alkatrészt beszerezhetünk az Elefántszerszám.hu Webáruház kínálatából. De vajon melyek azok az összetevők, amelyek a leggyakrabban cserére szorulnak? Lássunk néhány példát!

A kerti gépek esetében szóba jöhetnek többet között a bozótvágó kések és a fűnyíró fejek valamint damilok, illetve a biztonságos használatot garantáló burkolatok.

A műhelyben is számos szerszámgép sorakozik? Akkor jó hír számodra, hogy a webáruházban fűrészekhez való rotorok, fogaskerekek, kapcsolók, görgők is egyszerűen és gyorsan megvásárolhatóak. De találunk náluk polírozó- és csiszológépekhez fogantyúkat, védőburkolatokat, valamint fogaskerekeket, láncfűrészhez pedig többek között állórészek, rotorszerelvények, láncvezetők, olajszivattyúk is beszerezhetőek.

Különféle szerelvények, sőt akár ütő mechanika javítókészlet is hasznosnak fog bizonyulni, ha nem eldobni vagy lecserélni, hanem valóban megtartani szeretnénk meglévő szerszámgépeinket. 

Mire mutat rá a listánk?

A felsorolás rávilágít két dologra is. Az egyik, hogy vannak olyan alkatrészek a szerszámok esetében, amelyeket nagyobb mértékben fenyeget az a veszély, hogy meghibásodnak. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy ez alapvetően nem a gép hibája, hanem egyszerűen a használattal együtt járó következmény.

A másik, amit érdemes szem előtt tartani, az az, hogy amennyiben elérhetőek egy adott szerszámgéphez azok az alkatrészek, amelyek révén a karbantartás valóban megvalósíthatóvá válik, akkor jelentős mértékben hozzájárulunk az élettartam meghosszabbításához.

 

Vonjuk le a megfelelő következtetéseket!

Egyrészt mindig olyan szerszámgépeket vásároljunk, amelyhez beszerezhetőek a nélkülözhetetlen alkatrészek, amelyeknek köszönhetően hosszú távon is jó karban tudjuk tartani őket. Másrészt válasszunk olyan webáruházat, ahol ezek az alkotóelemek gyorsan elérhetőek! Hiszen ez fogja garantálni azt, hogy még akkor sem esik ki az adott gép hosszú időre a munkából, ha éppen meghibásodik – ami időnként sajnos előfordulhat.

Harmadrészt pedig ragaszkodjunk mindig a minőséghez! Ennek érdekében válasszuk neves és megbízható gyártók márkás termékeit, ne a barkácsáruház polcain sorakozó nevenincs, olcsó, ugyanakkor megbízhatatlan és gyorsan tönkremenő, alkatrészek híján gyakran javíthatatlan szerszámgépeket!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: