fbpx
Promó

Az elektromos quad előnyei

Manapság már egyre inkább népszerűek a környezetbarát megoldások. Ennek több oka is van: egyre jobban tapasztaljuk a káros életvitel hatásait, az éghajlatváltozás negatív hatásait, az állami és uniós szabályozások is változnak, valamint mi, átlagemberek is kezdjük előnyben részesíteni a zöld termékeket, így egyáltalán nem meglepő az elektromos quadok megjelenése. (Hirdetés)

Mire jó a quad?

Akár elektromos quad, akár hagyomány quad az, amit szeretnénk beszerezni, azt szerencsére ma már viszonylag egyszerűen megtehetjük. Elég meglátogatni egy olyan weboldalt, mint amilyen a Szigetmotor oldala, és máris elkezdhetjük a böngészést a különböző modellek között. 

Fontos, hogy vásárlás előtt alaposan tájékozódjunk, és ne kapkodjuk el a választást, mivel nem egy olyan eszközről beszélünk, amit nagy tételben szokás vásárolni, és elég sok különbség tapasztalható az egyes típusok között.

A másik nagy kérdés a beszerzés mellett az, hogy egyáltalán mi az a quad. Ez a jármű nem más tulajdonképpen, mint egy négykerekű kerékpár, ami ugyanúgy szarvkormánnyal rendelkezi. A négy keréknek köszönhetően sokkal nagyobb stabilitással rendelkezik a quad, mint a hagyományos motorkerékpár. A stabilitás hozzájárul ahhoz is, hogy az egész utazás biztonságosabb legyen.

A quadokat nevezik még ATV-nek is, ami az “All-Terrain Vehicle” rövidítése. Ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen bármilyen terepen használhatjuk őket, mivel garantáltan meg fogják állni a helyüket. Egy quadban rengeteg lehetőség rejlik, ami nagyon jó kikapcsolódást és szórakozást nyújt nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is. Fontos, hogy a gyerekek számára teljesen más méretű és sebességű modellek érhetőek el, ennek biztonsági és kényelmi okai is vannak. 

Miben más az elektromos quad?

A legnagyobb különbség, ahogy a neve is mutatja, hogy a teljes meghajtás egy elektromos motor, valamint a hozzátartozó akkumulátor segítségével történik. Ez már annak is köszönhető, hogy az autók között is azt tapasztaljuk, hogy az elektromos modellek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a legzöldebb közlekedési módról beszélünk. 

Ma már az általános irányvonal az, hogy a hagyományos, környezetszennyező közlekedési eszközöket el kell hagyni, és minél hamarabb át kell térni a környezetbarát megoldásokra. Kényelem szempontjából is hatalmas előny az, hogy elektromos a meghajtás, mert így a quadot otthon tölthetjük a hálózatról. 

 

Gyerekek is használhatják?

Természetesen, sőt vannak kifejezetten gyerekeknek gyártott modellek. Általában már 3-4 éves kortól lehet őket használni, mivel egy bizonyos szintű fizikai korlátai vannak a quadozásnak. Az dönti el, hogy melyik modellt milyen magassággal és testsúllyal lehet használni. Ezért is van szükség vásárlás előtt alapos tájékozódásra.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d