fbpx
Összes téma

Milyen az ideális kutyafekhely? Hogyan érdemes választani? (x)

A kutyusokban egy dolog közös, mégpedig az, hogy szeretnek a nap bármely szakában lekucorodni kedvenc helyükre. Éppen ezért elengedhetetlen kellék egy kényelmes kutyafekhely, mely bárhol használható. Lakásban, teraszon, sőt még utazáskor is magunkkal vihetjük. (Hirdetés)

A tökéletes kutyafekhely ismérvei

A Grandopet.hu kutyafekhely kutyapárna és kutyaágy választékából különféle típusok közül válogathatunk. Innen beszerezhetünk párnát, plédet, ágyikót, bebújós kuckót egyaránt. 

Legfőbb előnye a komfortos kelléknek, hogy kedvencünk legkedvesebb darabjává válhat, mely átveszi az illatát, az otthonunk esszenciáját. Ennek köszönhetően bárhol szeretne megpihenni, segít megteremteni számára az otthonosság érzését, sőt megnyugtatja az ismert, biztonságos pihe-puha fekhely. 

Minden évszakban bevethető, nem számít, hogy hideg tél tombol vagy épp kánikula, egy gondosan megválasztott kutyaágy vagy párna jó szolgálatot tesz a sziesztázós időkben. 

Ideálisnak mondható, amennyiben állatunk szokásaihoz, jelleméhez leginkább passzolót választunk. Ehhez vegyük figyelembe kedvencünk méretét, életmódját, egyéni sajátosságait. Egy kisebb szobakutyus örömmel veti bele magát egy bebújós kuckóba is, míg egy nagyobb, aktívabb kutya talán jobban kedveli a kutyaágyat, esetleg a meleg plédet. Természetesen variálhatjuk is a lehetőségeket annak függvényében, hogy kinti ebről vagy bent tartott kutyusról van szó. Szintén remek megoldás, ha elhelyezünk egy párnát a teraszon, egy másik fekvőhelyet pedig a hálószobánkban. 

Legyünk figyelemmel az alapanyagra, a komfortosságra, a kivitelezésre. A tartósabb, időtálló opciók hosszabb távon alkalmazhatók, de fontos, hogy kellően puha is legyen.

Kutyapárna, ágyikó, kosárka?

A multifunkciós párnák igen népszerűek, hiszen használhatók bármilyen felületen, sőt egyszerűen kimoshatók szükség esetén. Helytakarékosak, egyszerűek, mégis megajándékozzák kedvencünket a kényelemmel. 

Kifejezetten kézepes, nagyobb testű kutyusoknak javasolt a memóriahabos fekhely, mely a párnáknál vastagabb, akárcsak egy ágymatrac. Idősebb vagy egészségügyi problémákkal élő ebeknek efféle speciálisabb típusok ajánlottak. Ehhez azonban célszerű beszerezni vízálló plédet, hogy egyszerűbbé váljon a tisztán tartása, és higiénikusabb legyen.

A kisebb kosárka, mely kibélelhető bármilyen párnával ideális opciót jelenthet a vedlés időszakában, illetve a hosszabb szőrű kutyusoknak. Ezen a típuson kevésbé tapad meg a levedlett szőrzet. 

 

Önfeledt játék a kuckóban

Minden kölyök imádja a bebújós házikókat, pláne akkor, ha az puha, kényelmes, és biztonságot is nyújt. A meleg kuckók különösen a téli időszakban kedveltek, hiszen ilyenkor erősebb a komfort iránti vágyuk, örömmel elidőznek kedvenc helyükön akár egész nap. 

Dönthetünk úgy is, hogy különböző kellékeket is beszerezünk a lakás más-más területére, idővel pedig megbizonyosodhatunk arról, hogy melyiket kedveli igazán.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d