fbpx
Egyéb

A fiókos konyhaszekrény előnyei (x)

Melyik az a helyiség otthonunkban, amit a legtöbbször használunk? Természetesen a konyha. Itt történik a napi étkezés, a reggeli összekészítése, a sütés-főzés, az ebéd és vacsora elfogyasztása, valamint baráti és családi összejövetelek központi helye is lehet. Egy hatékonyan működő konyhához elengedhetetlen az, hogy az ideális tárolásról gondoskodjunk, amire tökéletes megoldás lehet a fiókos konyhaszekrény. (Hirdetés)

A konyhai tárolás maga a művészet

A konyhában az egyik legfontosabb feladat és egyben a legnagyobb kihívás is az, hogy az alapanyagok, evőeszközök, egyéb termékek tárolásáról gondoskodjunk. Szerencsére ma már számtalan megoldás közül válogathatunk, amelyeket könnyedén meg is nézhetünk például a VasalatWebshop konyhai megoldásai között.

Maga a konyha megtervezése egy nagyon összetett folyamat. Az egész tervezést először a nagyobb eszközök elhelyezésével kell kezdeni, gondolunk itt a hűtőre és a cikk főszereplőjére, a konyhaszekrényre is. Hűtő és hűtő között is rengeteg eltéréssel találkozhatunk, ugyanez tapasztalható a konyhaszekrények esetében is. Fontos a szekrény mérete, megjelenése, kialakítása, tárolási kapacitása és persze működésének módja. Az egyik leghatékonyabb és legkedveltebb verzió a fiókos konyhaszekrény.

Ez azért is előnyös, mert itt sokkal több eszközt tudunk elhelyezni, nagyon sok helyet takaríthatunk meg, ami egy kisebb lakás, konyha esetén kifejezetten fontos, valamint a sarkokat se hagyjuk kihasználatlanul. Természetesen nagyobb konyhákban, családi házakban is nyugodtan választhatjuk ezt a megoldást.

Miért fontos a megfelelő konyhai tárolás?

Egy hatékony konyhához több szempontra is oda kell figyelni, ezek közé tartozik a tárolás is. Ha a tárolás nem hatékony, akkor az lassítja a sütés-főzés folyamatát, valamint a kényelemre is nagy hatással van. Senki sem akar földön heverő alapanyagokat, edényeket látni, a legjobb az, ha mindennek megvan a helye, továbbá a lehető legközelebb van az összekészítő területhez. A sütőt és a hűtőt sem tesszük a konyha két ellentétes végébe, mivel folyamatosan oda-vissza kellene szaladgálni.

Ugyanez érvényes a tárolás kialakítására is. A legjobb az, ha minden 1-2 lépésen belül elérhető. Az elérhetőség az egyik szempont, a másik az, hogy minden elférjen az adott konyhaszekrényben. A fiókos megoldásnak köszönhetően megfelelően elszeparálhatunk minden egyes eszközt és alapanyagot.

 

A tervezésen van a hangsúly

A konyha kiépítésébe vagy felújításába nem szabad egyből fejest ugrani. Érdemes elővenni egy papírt és egy ceruzát, aztán alaposan megtervezni álmaink konyháját. Ne felejtsük el, hogy mennyi feladatot kell ellátnia, és a hatékonyság, valamint a kényelem a legfontosabb. A feladat nem lehetetlen, használjuk a modern és hatékony megoldásokat, mint amilyen a fiókos konyhaszekrény is.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: