fbpx
Tisza-tó élmények

Mutatjuk, mit rejt ennek a titkos, Tisza-tavi deszkaútnak a vége

Tiszaderzs és Tiszaszőlős között egy csoda vár az út végén: a nádas között tekergő út egészen a Tiszáig vezet, egészen bámulatos helyen.

Közvetlenül a Tisza-tó gátjának keleti oldalán, Tiszaderzs és Tiszaszőlős között található az a pallóút, amit 2019-ban készített a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft.

Eredetileg abból a célból hozták létre, hogy a horgászok könnyebben meg tudják közelíteni a Tiszát a gátról, azonban a turisták is olyannira megkedvelték, hogy legalább annyian keresik fel, mint azok, akiknek készült.

Hol található pontosan?

Kiindulásnak keresd meg a tiszaderzsi Kárász kikötőt, majd haladj északra. Egészen addig menj nyugodtan, míg látod a bal oldaladon a vizet. Amikor már nádast látsz, akkor kezdd el jobban figyelni a nádast… Ahogy véget ér a víz, az első balkanyar után körülbelül 100-150 méter múlva látni fogsz egy táblát, ami a bejáratot jelzi.

A GPS koordinátái: 47.553329, 20.670688

A pallóút végén

200 méteres szakaszon mintegy 700 palló vezet be az Aranyosi- és a Tiszaderzsi-kikötő közötti területre. A kanyargós, de roppant idilli út mentén nádasok között sétálhatunk, míg velünk szemben egy óriási fa üdvözöl bennünket. Vigyázzunk a lépteinkkel, hiszen ha nem figyelünk oda, beleakadhat a cipőnk orra! A pallóút alatt viszont nem kell több méteres vízre számítanunk.

pallóút tiszaderzs

Az idilli út végén a Tisza vár bennünket. Érdemes itt eltölteni néhány percet, mert ez remek helyszíne lehet egy piknikezésnek vagy egy horgászatnak is. A kitett farönkök közé akár tüzet is rakhatunk és egy kellemes nyársalást rendezhetünk ott – de vigyázzunk a természet épségére és mindig tájékozódjuk az aktuális tűzgyújtási tilalmakról!

pallóút tiszaderzs tisza-tó

A pallóút végére érve balra és jobbra is bejárhatjuk a területet, ám itt már kitaposott ösvényen sétálhatunk. Ha szeretnénk egy-két jó fotót készíteni, akkor itt megtehetjük, esetleg egy rövid videót is felvehetünk róla.

Az útról TikTok oldalunkon is bemutattunk egy videót:

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: