fbpx
Összes téma

250 méteres sült kolbász, szalmabála labirintus, disznótoros – mutatjuk az abádszalóki Tiszator Böllérfesztivál programját

Március 11-én startol a Tiszator Böllérfesztivál Abádszalókon, ahol a finom falatok mellett hatalmas sült kolbász is fog készülni!

Március 11-én reggel 6-kor már nyílik az abádszalóki Tiszator Böllérfesztivál kapuja és mindössze 30 perc múlva szúrják is a malacokat a résztvevő csapatok. A fesztivál hagyományosan a Tisza-tó évindító rendezvénye -idén a 15. alkalommal kerül megrendezése-, és minden évben több mint ezren gyűlnek itt össze.

Fotó: Tiszator Böllérfesztivál

A csapatok által készített disznótorosból kóstolójegyet váltva lehet falatozni, amit a helyszínen lehet megvásárolni. Ám nemcsak a húsok fognak versenyezni, hanem a pogácsák és a pálinkák is, ezeknek is külön kategóriát hirdettek a versenyen.

Fotó: Tiszator Böllérfesztivál

A színpadi programok mellett a gyerekek számára szalmabála labirintussal, bála-állatkerttel, kukoricamorzsolóval készülnek, de gólyalábasokkal, vásári alakoskodókkal, hungarikum játszóházzal és a minden évben rekord 250 méteres kolbász megsütésével is várják a résztvevőket.

A Tisza-tó 50 éves évfordulójához kapcsolódóan fotókiállítás is színesíteni fogja a programok: az elmúlt évtized képeit a nagyszínpad mellett lehet megtekinteni.

Az aktualitásokat és a részleteket a Tiszator Böllérfesztivál Facebook oldalán lehet elérni.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: