fbpx
Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

Májustól június közepéig tilos a harcsa horgászata a Tisza-tavon

Május 2. és június 15. között tilos a harcsa horgászata a Tisza-tavon is, és a turista jeggyel horgászók által hazavihető halak száma is változott, ismertette a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. a legfrissebb változásokat.

Mivel a Tisza-tavi Horgászrend már decemberben megjelent, ezért az ide korábban bekerült, fajlagos tilalomról szóló 6. pont az új törvény értelmében módosul. Ez alapján május 2-től június 15-ig tilos a harcsa horgászata a Tisza-tavon is – írja a Tisza-tavi Sporthorgász weboldalán.

Többféle változást is bevezetett a MOHOSZ 2023-ban, ezek közül a turistákat és a gyermekeket is érinti az alábbi:

Turista állami horgászjeggyel elvihető napi halmennyiség darabszám korlátozás alá eső halfajokból fajonként két darabra összesen legfeljebb három darabra korlátozódott,
a MOHOSZ haszonbérletében lévő vízterületeken a napi darabszámkorlátozással védett halfajokból gyermek horgász, valamint turista horgász évente összesen legfeljebb 20 darabot, de legfeljebb 30 kilogrammot, darabszámkorlátozással nem védett őshonos halfajokból pedig összesen legfeljebb 20 kilogrammot foghat ki amennyiben a gyermek vagy turista horgász olyan halat fog, amellyel a megszabott súlyhatárt átlépi, azt a halat megtarthatja, de további őshonos halat már nem tarthat meg.

Kiemelt kép: HellóHal Tiszaörvény

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: