fbpx
Egyéb

A Tisza-tavi Ökocentrum és az Élményfalu is a Heves Megyei Iparkamara elismerésében részesült

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum Heves Megye Zöldgazdaságáért Díjban, míg a sarudi Élményfalu Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesült.

Január 25-én tartotta a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a gazdasági évnyitó rendezvényét a kétútközi kastélyban, ahol két Tisza-tavi szolgáltató is elismerésben részesült:

A Tisza-tavi Ökocentrum Heves Megye Zöldgazdaságáért Díjat vehette át a ludáció szerint azért, mert tevékenységük során kiemelten kezelik a környezetvédelem–természetvédelem–állatvédelem különböző kérdéseit, szemléletformáló módon járulnak hozzá ahhoz, hogy látogatóik játékos és szórakoztató formában megismerjék a minket körülvevő élővilág, flóra és fauna működését, szereplőit, értékeit, felismerjék környezetünk megőrzésének fontosságát.

Oktató, ismeretterjesztő, szemléletformáló tevékenységeink, az Ökocentrumban található kiállítások, játékok, játékos feladatok, interaktív bemutató eszközök a környezettudatos viselkedésre, a vízzel, energiával, egyáltalán az erőforrásokkal való takarékosságra, a helyi hagyományok és értékek felfedezésére és igénybevételére, az újrahasznosítás lehetőségeire és fontosságára hívják fel a figyelmet – írta az Ökocentrum honlapján.

A sarudi Élményfalu vezetője, ötletgazdája, Kücsön Gyula is elismerésben részesült, akik a díjat Sarudon, Sarudért és a Tisza-tóért végzett munkájuk elismeréseként kapták.

Az idén az Élményfalu a beruházásai befejezésével a közösségépítesre koncentrál. Vívó, evezős és vitorlás szakosztályok indítását tervezik a sarudi és a környéken lakó gyerekeknek. Elkezdődtek az előkészítő munkák egy természettel összhangban élő Vízifalu megvalósítására és egy a vízpart közelében megvalósuló több, mint 70 egységből álló ÖkoFalu fejlesztése érdekében.
Az egykor “a fogyó hold falujának” is nevezett település ma az ország kilencedik legkeresettebb vízparti települése. Újra a Tisza-tó gyöngyszemévé vált… – írta az ötletgazda közösségimédia felületén.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: