fbpx
Tisza-tó élmények

Több vitorlás lehet a Tisza-tavon: együttműködik az Élményfalu és a balatoni Kékszalag Port

Együttműködési megállapodást kötött a sarudi Élményfalu Tisza-tó Sail Vitorlás Bázisa és a Balaton új vitorlás kikötője, Kékszalag Port. A két kikötő közösen fog azon dolgozni, hogy népszerűsítse a vitorlás sportot az ország erre alkalmas vízterületein.

A két vízibázis kölcsönösen népszerűsíti egymás szolgáltatásait (kedvezményeket kínálnak egymás vendégei számára), és magas színvonalú szolgáltatásaikkal igyekeznek lehetőséget biztosítani a vitorlázás kipróbálására, a tavak környéki turisztikai attrakciók bemutatására – írta a kekszalagport.hu a két fél megállapodása alapján.

A közös munka része, hogy aki a sarudi térségből érkezik, az kedvezményre jogosult a Vitorlázz Itthon – A felfedezés élménye szolgáltatásai igénybevételekor, valamint a Balatonon elterjedt VitorlázzItthon kedvezménykártya felmutatói 10% kedvezményre jogosultak Sarudon az Élményfalu – a Tisza-tó Aktív- és Ökoturisztikai Központja, SARUD szabaidős szolgáltatásainak árából.

A balatoni Kékszalag Port alapvetően nem vitorlás kikötő, aminek célja a Balatonon a turisztikai célú túravitorlázás átfogó fejlesztése mellett a különféle járásmódok (túrakenuzás, kerékpározás, természetjárás, túravitorlázás és lovaglás) összekapcsolásával közös megállóhelyek hálózattá alakítása. A kikötői rész a parti infrastruktúrával együtt képes kiszolgálni a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség céljait.

A Tisza-tavi vitorlázás meghonosításában a sarudi Élményfalu élen jár, hiszen az elmúlt években az Élményfalu több versenyt és baráti összejövetelt is szervezett. A Sarudi-medence nagy vízfelületének köszönhetően remek feltételeket teremt a vitorlázáshoz.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d