fbpx
Tisza-tó élmények

Több mint 200 ezer vendég látogatta meg a Tisza-tavi Ökocentrumot

2021-hez képest 6,7%-kal magasabb volt az idei látogatószám a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban, egész pontosan 209.215 látogtó lépett be a kapun. 2023. első családja pedig Győrből érkezett.

A mindenféle tekintetben és értelemben váratlan és rendkívüli nehézségeket jelentő körülmények ellenére a vendégek létszáma 2022-ben az Ökocentrumban 6,7 %-os növekedést mutat a megelőző 2021-hez képest – közölte a centrum lapunkkal.

Immár azt is megállapíthatjuk, hogy 2015 óta – a két “pandémiás év” (2020 és 2021) kivételével – minden évben 200.000 fölött volt azoknak a száma, akik felkeresték Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszerét magáénak tudó létesítményünket. Feladatunkat, küldetésünket nem csak a tavalyi év vonatkozásában teljesítettük: a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumot 2012. április 27-i megnyitása óta eddig összesen 2.183.091 fő látogató kereste fel, ennyi vendéget “hoztunk” Poroszlóra, a Tisza-tóhoz – fogalmaztak.

Idén a kapunyitást követően pár perccel az Acsai család vásárolta meg 2023 első belépőjegyeit, ők Győrből utaztak vidékünkre és az Ökocentrum megtekintése után útjukat Debrecenbe folytatták. Őket meglepetés ajándékkal köszöntötték.

A Tisza-tavi Ökocentrum idén is rengeteg újdonsággal, akcióval fogja várni a betérőket. A felújítás és az állagmegóvás folyamatos az épületben és az udvarán.

Abból a szempontból mindenképpen jól fejeződött be a tavalyi esztendő és jól kezdődött az új év, hogy a korábbi, elhasználódott hidak helyén elkészültek a Tisza-tavi Ökocentrum szabadidőparkjának fahídjai, az egyik a Tisza-tó gát felőli pénztárnál, a másik a Pelikános-tónál, a Tájházhoz vezető útvonalon. Az utolsó simításokat és befejező munkálatokat ezeken a szerkezeteken a januári-februári karbantartás során elvégezzük, így a várhatóan március eleji újranyitáskor az új hidak már használhatóak lesznek látogatóink számára – írták honlapjukon.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d