fbpx
Hortobágy KÖTIVIZIG Hortobágyi Nemzeti Park

Speciális rámpán keresztül jutottak ki a bajba jutott hódok Tiszaörvényen

Nemrégiben leürítették a tiszaörvényi szivattyútelep medencéit, ahonnan kimentették az ott maradt halakat is. A hétvégén viszont lakossági bejelentés érkezett, miszerint egy hód pár van a csillapítómedencében. A Hortobágyi Nemzeti Park Munkatársai egyből a segítségükre siettek és kiszabadították őket, de nem is akárhogyan!

Egy fogságba esett hódpárra lett figyelmes egy helyi lakos a tiszaörvényi szivattyútelep üres csillapítómedencéjében a hétvégén, aki egyből bejelentette az esetet a KÖTIVIZIG-nél, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságánál és még a katasztrófavédelemnél is. Nemcsak a hatóságok, hanem még helyi kutyamenhely befogó embere is megjelentek a helyszínen, hogy kisegítsék a hódokat, akik a téli (alacsony) vízszint miatt segítség nélkül nem tudtak kijönni – írta Facebook oldalán a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága.

A szakemberek összedugták a fejüket, miként tudnák a leghumánusabban kiszedni őket onnan. Gál Lajos, a HNPI tájegységvezetőjével gyorsan összeraktak egy rámpát, amin keresztül másnap reggelre el is hagyták a medencét.

Fotó: HNPI
Fotó: HNPI
Fotó: HNPI
Fotó: HNPI

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: