fbpx
Promó

Miért előnyösek a LED izzók? (x)

A LED izzókról nap mint nap hallasz, de eddig még nem mélyedtél el abban, hogy miért olyan népszerűek. Talán elérkezett az ideje annak, hogy megtudj minden olyan lényeges információt róluk, ami téged is a beszerzésükre motivál. Lássuk! (Szponzorált tartalom)

A LED izzók legyőzik a hagyományos izzókat

LED-es izzókat használni a hagyományos fényforrások helyett ma már nem elérhetetlen sem helyrajzilag, sem anyagilag. Helyrajzilag azért nem, mert napjainkban már a legtöbb vegyes árucikket is forgalmazó üzletben megtalálhatod őket, köztük akár még a dimmelhető LED izzókat is. Anyagilag sem számítanak már luxusnak, pláne, ha számításba veszed, hogy a befektetésed hamar megtérül. Miért? 

Azért, mert a LED izzók 80%-kal kevesebb energiát használnak fel a működésükhöz, miközben tökéletes fényt biztosítanak. Ez pedig most, amikor az energia ára extrém magasságokba emelkedett, korántsem elhanyagolható tulajdonság. A korszerűtlen, régi izzók szinte észrevétlenül emésztik fel a nehéz munkával megkeresett pénzedet, ezért törekedned kell arra, hogy minél hamarabb megválj tőlük.

A LED-es izzóknak számtalan előnye van

A LED izzók hatékony és energiatakarékos alternatívát jelentenek a régi izzók kiváltására, anélkül, hogy kevesebb fényt kellene használni. Az energiával való takarékoskodás kezdődhet azzal, hogy LED izzókat szerzel be és használsz. Hidd el, nem fogod megbánni – az év végi villanyszámlánál elégedett leszel a megspórolt összeg nagyságával. Korszerű és innovatív fényforrások, használatukkal te is számtalan előnyhöz juthatsz. 

A LED izzók előnyei lekörözhetetlenek:

 • Energiatakarékosság – tudod, a fent említett 80%, amit másra is költhetsz (akár újabb izzókra is)
 • Hosszú élettartam – ez 50000 üzemóra is lehet. Nem kell attól tartanod, hogy a hagyományos izzókhoz hasonlóan a legváratlanabb, legrosszabb pillanatban égnek ki. Észre sem veszed, szinte természetes, hogy mindig megbízhatóan funkcionálnak és nem kell folyton szerelni.
 • Költséghatékonyság – a legjobb befektetés, ami gyorsan megtérül
 • Környezetvédelem – nem tartalmaznak mérgező vagy szennyező anyagokat
 • Dimmelhetőség – egyes típusainak a fényereje szabályozható, aminek köszönhetően egy-egy helyiségben olyan világosat csinálsz, amilyet csak akarsz. Ez a pihentető hangulatvilágítástól a tökéletes fényárig terjedhet. 

 

A LED izzók típusai

A LED izzóknak is több típusa létezik. Vannak:

 • Dimmelhető LED izzók
 • LED filament izzók
 • GU10-es LED izzók
 • E14-es LED izzók
 • G9-es LED izzók
 • E27-es LED izzók
 • Távirányítós LED izzók

 

Mire figyelj a LED izzó vásárlásakor?

A LED izzó csomagolása minden fontos paramétert tartalmaz: a watt a fényforrás teljesítményét jelöli, törekedj arra, hogy a lehető legalacsonyabb watt értékhez a lehető legmagasabb lumen érték párosuljon. A lumen az izzó fényerejét fejezi ki, az izzó minél magasabb lumen (lm) értékkel rendelkezik, annál erősebb fénnyel világít. A foglalt típusa is mérvadó, hiszen ha az nem egyezik a lámpatest foglalatával, akkor az izzót nem tudod használni.

Válassz te is LED izzókat és spórolj az energiával!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: