fbpx
Promó

Ezért célszerű szerverbérlésben gondolkodni (x)

Nem egy cégvezető számára jelent dilemmát, hogy béreljen szervert, vagy inkább vásároljon és tartsa fenn ő maga a saját csapatával. A következőkben megvizsgáljuk, mik azok az érvek, amelyek a mérleg nyelvét a bérlés felé billenthetik el. (Szponzorált tartalom)

Gyors és rugalmas megoldás

Egy szerver megvásárlásához és beüzemeléséhez kétségkívül kell idő. Hogy pontosan mennyi, az több dologtól is függ, de biztosan nem egy-két óráról van szó.

Amennyiben úgy döntesz, hogy a RackForesttől bérelsz szervert, akkor akár a megrendelést követő egy órán belül a rendelkezésedre tudják bocsátani a vasat. Legrosszabb esetben 24 órán belül (munkanapokon) megtörténik ez, ami még mindig sokkal rövidebb idő, mint amennyit egy vásárlásra és beüzemelésre kellene szánni.

További jó hír, hogy az összeállított szerverkonfigurációt bármikor rugalmasan lehet módosítani. Mondani sem kell, hogy egy fizikailag megvásárolt szerver esetén ez mennyivel komplexebb feladat, már ha egyáltalán lehetséges.

Egy jó szerverbérlet garancia a megbízhatóságra

A szerverek bármikor meghibásodhatnak: történhet egy természeti katasztrófa vagy éppen tönkremehet valamilyen alkatrész. Ha ráadásul mindez hétvégén vagy ünnepnapon történik, az sok fejfájással járhat a cégvezető számára. Komoly bevételkiesést, presztizsveszteséget jelenthet, ha nem sikerül gyorsan orvosolni a problémát.

Mindez elkerülhető, ha az ember bérli a szervert. Ilyenkor ugyanis egy profi csapat gondoskodik arról, hogy minél kisebb legyen a forgalomkiesés. A RackForestnél például azonnal csereszervert bocsátanak rendelkezésre, amint fény derül valamilyen hibára. A szolgáltatás részeként eleve ők gondoskodnak a cserealkatrészekről is, és szükség esetén akár ki is cserélik a meghibásodott komponenseket.

A bérlés tagadhatatlan előnye, hogy nem kell megszervezni, ki, mikor felügyelje a működését. Amennyiben az embernek saját csapata van, akkor sakkozni kell a szabadságokkal, fel kell készülni, hogy egy rendszergazda életében is történhetnek váratlan események. Egy professzionális cégnél mindezen helyzetekre van kész, kiforrott megoldás. Így képesek fogadni hibabejelentést a nap minden egyes órájában, legyen akár kora reggel vagy késő este.

 

Anyagilag is jobb a bérlés

Sokan úgy gondolkoznak, hogy inkább megvesznek valamit, semmint hogy bérlik, ha kell, akár részletre. Hiszen ha valamit bérel az ember, akkor fizikailag sosem lesz az övé. Ugyanakkor a szerver nem olyasvalami, amit elég egyszer megvásárolni, és többé nincs vele költség és befektetésnek sem jó.

Bármikor keletkezhetnek ugyanis extra kiadások, például ha javítani kell. Ezenfelül a vasat el kell látni árammal, gondoskodni kell a fizikai védelméről és a hűtéséről. Időről-időre karban is kell tartani. Ez mind-mind kiadást jelent. Ráadásul mindezek ellenére végül “elöregszik” és “tönkremegy”. Bérlés esetén mindezek a költségek előre kiszámolhatók, sosem kell attól tartani, hogy egyszerre, váratlanul nagy összeget kell majd előteremteni a további működés biztosításához.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: