fbpx
Tisza-tó élmények

Jubilált a Tisza-tavi Ökocentrum, mutatjuk, milyen újdonságokkal bővült a programkínálat

Idén fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Tisza-tavi Ökocentrum iránt töretlen az érdeklődés, hiszen a statisztikák szerint november elején a látogatók száma már meghaladta a 205.000 főt. Még ebben a hónapban téli üzemmódra vált, így ez alkalomból Kiss János, a centrum igazgatója összegezte az idei jubileumi évüket.

A jubileum alkalmából 10 részes közönségjátékon vehettek részt az érdeklődők, illetve 10 részes podcast készült, melynek epizódjai különböző témák köré rendezve elevenítették fel a méltán közkedvelt létesítmény elmúlt évtizedét.

Az Ökocentrum közös ünneplésre hívta partnereit, borkóstoló estek, megemlékezések keretében, április 23-án pedig aznapi látogatóit lepte meg játékokkal, tortaosztással, zenés műsorral.

– Az Ökocentrum iránti érdeklődés 2022-ben is töretlen maradt, sőt már biztos, hogy idén az előzetes várakozásokat felülmúló eredmény születik majd az év végén, hiszen a statisztikáink szerint november elején a látogatók száma már meghaladja 205.000-et. Minden külső nehezítő körülményt figyelembe véve azt mondhatjuk, hogy ezzel most különösen nagyon elégedettek lehetünk – fogalmazott Kiss János, a Tisza-tavi Ökocentrum igazgatója.

A Tisza-tavi Ökocentrum ezévben is megrendezte a természetfotós versenyét a Környezetvédelmi Világnap alkalmából. A verseny győztese ezzel a fotójával Sztricskó Tamás lett

Bár a közkedvelt kishajós kirándulásokban és a GPS-es csónaktúrákban az aszályos nyár okozta alacsony vízállás miatt időszakosan voltak fennakadások, de a centrum programkínálata egyre bővült: 2022 egyik kedvelt újdonsága lett a 10 lyukas a minigolf pálya, illetve a „mezítlábas” ösvény, ahol az élményt az ösvény jótékony egészségügyi hatásai is erősítik.

Több szakmai konferenciának is otthont adott az Ökocentrum rendezvényterme. A Magyar Állatorvosi Kamara Heves megyei szervezetének szakemberei és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tartott partnertalálkozót és workshop-ot.

Az előttünk álló téli, „szezonon kívüli” időszakban a legfontosabb feladat a takarékosság, elsősorban az áram- és gázfogyasztás csökkentése, ezért az Ökocentrum hétfő-kedd-szerda napokon zárva tart, csütörtöktől vasárnapig naponta 10 és 16 óra között fogadjuk a látogatókat – fogalmazott az igazgató, majd hozzá tette:

– Az őszi-téli-koratavaszi időszakban sort kerítünk néhány kimondottan fontos, halaszthatatlan felújításra is: a szokásos éves karbantartás mellett teljesen átépítjük a Pelikános-tónál és a Tisza-tó gát felőli pénztárnál található két elhasználódott fahidat, emellett a poroszlói Tájháznál jelentkezik rendkívüli felújítási igény, melyet a következő szezon előtt meg szeretnénk oldani.

A karácsonyi szezonra is gondoltak, így az idén is lesz lehetőség „Ökocentrum ajándékutalvány” vásárlására: ezzel nemcsak kellemes, családi élmény kerülhet a karácsonyfa alá, hanem aki él a lehetőséggel, biztosíthatja magának, hogy még alacsonyabb, 2022. évi áron vásárolhat 2023-ban felhasználható belépőjegyet.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: