fbpx
Jász-Nagykun-Szolnok megye Tisza-tó élmények

2024-ben nyithat a Természetbúvár Játszóház és Túraközpont Tiszafüreden

A Tisza-tó természetét bemutató új interaktív bemutatóhely nyílik váhatóan 2024-ben Tiszafüreden, ami egyben túraközpontként is funkcionál.

A városi kikötő mellett épül fel a Természetbúvár Játszóház és Túraközpont, ami a Tisza-tavi kirándulások egyik kiindulópontjának szán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. Az ötlet 2019-ben fogalmazódott meg bennük, amit a Terület és Területfejlesztési Operatív Program keretében saját kiemelt forrás felhasználásával a megye saját projektet fejleszthetett ki – tájékoztatott Karancsi Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség vezetője.

A megvalósítás helyszínét keresve több megyei, partmenti települést is megvizsgáltak, végül a tiszafüredi Városi kikötő mellett tették le a voksukat, ami turisztikai szempontból jó helyen van, hiszen 1-1,5 óra alatt elérhető a projekthelyszín, közvetlenül a Tisza-tó kerékpáros kör mellett található és közvetlen vízparti kapcsolata is van.

A Természetbúvár Játszóház és Túraközpont célja, hogy új, négy évszakos turisztikai attrakciót hozzon létre, amivel növekedhessen a vendégéjszakák száma és kész túracsomagokon keresztül elnyújthassák a turisták ittartózkodását.

A bejárat után a recepciónál ajándékboltot kívánnak kialakítani. Az épületben helyet kap egy panorámás rendezvénytér, ahol mobil játékok lesz kihelyezve, az emeleten ismeretterjesztő interaktív „játszó-tér” kerül kialakításra, ami interaktív módon mutatja be a Tisza-tavat. Az emeleten természetismereti bemutató helyiség és többfunkciójú Labor is helyet kap, valamint egy természetfotós helyiségek és tárgyaló is megtalálható lesz. Az épület előtt 40 parkolóhely, és szinte ugyanennyi kerékpártároló lesz kialakítva.

A projekt teljes összköltsége 1,279 mrd forint és várhatóan 2024-re készül el.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: