fbpx
Összes téma

Októberi programok a Tisza-tónál – most sem fogsz unatkozni!

Kinti és benti programokkal egyaránt vár a Tisza-tó és szinte minden hétvégére jut egy program, ahol kikapcsolódhatsz! Mutatjuk az októberi Tisza-tavi programnaptárat, ami bővülni fog a hetek folyamán!

Október 6-16., Országos étteremhét, a sarudi Sulyom Tájétteremben is

Október 6. és 16. között egyedi áron, 3 fogásos menüvel és ajándék itallal készülnek az Országos Étterem Hétre. Lesz faszenes konyakos libamáj, sült libacomb, mangalica saslik és még sokminden más. Teljes menüajánlat és asztalfoglalás a www.etteremhet.hu oldalon érhető el.

Október 8. szombat, október 9. vasárnap, Horotbágy – Madárgyűrűző hétvége Hortobágy-Halastón

A program helyszíne: Hortobágyi-Halastó, Vonuláskutató Állomás, amely a Hortobágy-halastavi tanösvény elején található.
Gyűrűző: Monoki Ákos, HNPI Természetvédelmi Őrszolgálat.

További részletek az esemény Fb oldalán, ide kattintva!

Október 8., szombat: I. TISZA-TAVI NYÁRBÚCSÚZTATÓ SUPparty – állva evezős fiesta az Élményfaluban, Sarudon

“Az első önálló SUP rendezvényünk Sarudon, amit a Kalandparton található Tisza- tavi SUP bázison, a SUPparton rendezünk meg!
A SUP hihetetlen népszerűségenk örvend a Tisza-tó partján, s úgy gondoltuk, hogy a Tisza-tó Sportiroda által szervezett sportrendezvények sorába remekül illik egy
#NYÁRBÚCSÚZTATÓ csak
SUP-osoknak szervezett rendezvény!
A cél, hogy SUPozva eljussunk a 2021- ben az #ÉvKilátójának választott #Bölömbika kilátóhoz majd onnan visszaevezünk a sarudi #SUPpart vízibázisra!” – írják a szervezők.

További részletek az eseménynél, ide kattintva!

 

Október 22., szombat, Hortobágy: Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep, Kézműves Vásár és Darufesztivál

A Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, amikor is az állatokat behajtják a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre.
A rendezvényre érkezők testközelből találkozhatnak a pásztorok állataival – magyar racka juhokkal, nóniusz lovakkal, négyökrös bivalyfogattal, hatökrös magyar szürke szarvasmarha fogattal is, akik juhászaink, csikósaink és gulyásaink társaságában átvonulnak a hídon.

További részletek az eseménynél, ide kattintva!

Október 27., csütörtök: VIII. Tisza-tó Fishing Baráti Pergető találkozó, Sarud

Novem

“Immár nyolcadik alkalommal jövünk össze, hogy egy közös, horgászathoz kötődő hétvégén jól érezzük magunkat, és persze közben horgásszunk a lehető legtöbbet.
Horgászunk reggel, horgászunk délután és legelszántabbak horgászhatnak éjszaka is.
A rendezvény inkább a gontalanul eltöltött időről, mintsem a vérre a menő versenyről szól. Természetesen lesz benne verseny is, hogy neve legyen a gyereknek.” – írják a szervezők.

További részletek az eseménynél, ide kattintva!

November 5.: Tiszafüredi régiségvásár

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: